Όλα ήρθαν σε εσένα από εμένα. Ακόμα και το πάθος σου…

Η Κοινότητα Τέχνης Πράξις παρουσιάζει το έργο «Η πιο Δυνατή» του August Strindberg, που ανεβαίνει από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 στον χώρο της Κοινότητας, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία – διασκευή Νίκου Τουλιάτου και μετάφραση Θεόδωρου Εσπίριτου.

Γραμμένη το 1889, «Η πιο Δυνατή» αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μονόπρακτα του Strindberg. Το 1952 ο συνθέτης Hugo Weisgall βασίστηκε στο έργο, γράφοντας την ομώνυμη όπερα, ενώ πολυάριθμες είναι και οι διασκευές του έργου για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Ο Strindberg επέλεξε σε αυτό το μονόπρακτο να δώσει φωνή μόνο στον χαρακτήρα της συζύγου.

Ο Νίκος Τουλιάτος εμπνεύστηκε από το μονόπρακτο του Strindberg, δημιουργώντας μία διασκευή για δύο πρόσωπα, θέλοντας να τονίσει την αντιπαράθεση συζύγου – ερωμένης, νόμιμης – παράνομης σχέσης, παρόντος – παρελθόντος, όπου όλα ανατρέπονται. Το ρόλο της συζύγου ερμηνεύει η Καίτη Βαρβαρέσου-Θεολογίτου και της ερωμένης η Βασιλική Πέτρου.

Η υπόθεση του έργου
Παραμονή Χριστουγέννων. Στη γωνία ενός καφέ, δύο γυναίκες έρχονται σε αντιπαράθεση. Μήλο της έριδος, ένας άντρας. Η μία είναι η νόμιμη σύζυγος και η άλλη η ερωμένη. Σε μία αναμέτρηση των λέξεων, συναισθημάτων και αναμνήσεων, τελικά ποια είναι η πιο δυνατή;

Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφέας: August Strindberg
Μετάφραση: Θεόδωρος Εσπίριτου
Σκηνοθεσία – διασκευή: Νίκος Τουλιάτος
Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Ηχοποιοί
Τεχνικός σκηνής – φροντιστήριο: Μάριος Τσουμάρης
Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Ερμηνεύουν: Καίτη Βαρβαρέσου-Θεολογίτου, Βασιλική Πέτρου

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15

Διάρκεια: 40 λεπτά

Κοινότητα Τέχνης Πράξις
Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι

Πρόσβαση
Σταθμός Μετρό: Συγγρού-Φιξ
Τρόλεϊ: 1, 5 , 15 (Στάση: Παιδική Χαρά)

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο)

*H Kοινότητα Τέχνης Πράξις θα τηρήσει όλες τις συστάσεις και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 6940739441 & 6955005859

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here