Στα πέριξ συντροφιά…

Το ρεμπέτικο αποτελεί έκφραση της ελληνικής ψυχής. Μια μουσική ανατρεπτική, που ανέκαθεν αποτελούσε καταφύγιο του Έλληνα σε κάθε έκφανση της ζωής του, είτε λύπη είτε χαρά. Δημιουργία πολλές φορές αγράμματων, αυθεντικών ωστόσο ανθρώπων, δεν αποτελεί παρωχημένο, μουσειακό είδος. Η γνησιότητα της ρεμπέτικης μελωδίας από κοινού με την ανεπιτήδευτη αλήθεια των στίχων συντρόφευσαν το νεότερο ελληνισμό από την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων, τον μεσοπόλεμο, την κατοχή και την απελευθέρωση μέχρι και τις μέρες μας, ενώνοντας διαχρονικά και αρμονικά τη Δύση με την Ανατολή. Δικαίως η UNESCO το ενέγραψε το Δεκέμβριο του 2017 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» παρέα με το μουσικό σχήμα Rebetien καλούν τους λάτρεις του είδους να ταξιδέψουν μαζί τους με την παράσταση «Ρεμπετοσεργιανίσματα», από τη δεκαετία του 1930 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1950, με συνεπιβάτες τους Παναγιώτη Τούντα, Βαγγέλη Παπάζογλου, Γιοβάν Τσαούς, Μάρκο Βαμβακάρη, Ανέστο Δελιά, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου και άλλους δημιουργούς, ξεκινώντας από τη Δραπετσώνα, και μέσω του λιμανιού του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, το Φάληρο, τις Τζιτζιφιές μέχρι την Τριάνα και τη Λουζιτάνια της Λεωφόρου Συγγρού.

Οι Rebetien ταξιδεύουν το κοινό τους στον χώρο και στον χρόνο, μεταδίδοντας τη μουσική παράδοση του αστικού λαϊκού τραγουδιού, όπως έχει αποτυπωθεί στους δίσκους γραμμοφώνου και τις πρώτες ηχογραφήσεις της νοσταλγικής εποχής του γραμμοφώνου και τον ήχο της σμυρναίικης ορχήστρας του μεσοπολέμου.

Οι Rebetien σχηματίστηκαν στην Αθήνα στο τέλος του 2012 και έκτοτε εμφανίζονται αρκετά συχνά σε μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ της Αθήνας, της ελληνικής επαρχίας και του εξωτερικού.

rebetien_2019_02

Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, τραγούδι
Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι
Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Ζαρίας: βιολί, μπαγλαμάς

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:30

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9315600

Τιμές
15 ευρώ με μπύρα ή κρασί
18 ευρώ ποτό
40 φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 φιάλη αλκοόλ | 4 άτομα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here