Η ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής«Smyrna», με νέα δισκογραφική δουλειά στις αποσκευές της, κλείνει τον κύκλο των καλοκαιρινών εμφανίσεών της στη μουσική σκηνή «Χίλιες και δύο νύχτες», την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου.

smyrna_afisa_dt_2014_10

Η Κάλη Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι),
η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι),
η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά,τραγούδι),
η Ειρήνη Συσκάκη (βιολί, τραγούδι)
και η Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι),
ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο μουσική που μας μεταφέρει πίσω στις ρίζες μας και μας τη συστήνουν εκ νέου με την δική τους νεανική ματιά.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν όπως κάθε φορά, να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τον «Αρτεμώνα» της Σίφνου, ως την «Τρυγώνα» και το «Μη με κοιτάς στα μάτια» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και τη «Ρουμπαλιά γαρουφαλλιά» από τη Μ. Ασία.

Η νέα γενιά, λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική  και όλο αυτό εξελίσσεται σε καθαρά γυναικεία υπόθεση!

Λίγα λόγια για την ορχήστρα «Smyrna»…
Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010. Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει, στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές, αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης και έργα Σμυρνιών συνθετών. Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν τη μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν, πάντα με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις. Προσπαθούν μ’ αυτόν τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική. Τον Μάιο του 2012 σε δική τους παραγωγή ,κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο είναι διαθέσιμο στο you tube. Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» από την εταιρεία Final Touch σε διανομή της Cobalt και είναι διαθέσιμη σε όλα τα δισκοπωλεία. Συμμετέχει η Σοφία Μάνου.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος : 5€

Χίλιες και δύο νύχτες
Καραισκάκη 10, Ψυρρή
210-3317293

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here