Η σολίστ κλασικής κιθάρας Γεωργία Παπαδάτου κυκλοφορεί τη πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Sweet Life”.

Η σολίστ Γεωργία Παπαδάτου επιμελείται και παρουσιάζει ένα απαλό άγγιγμα στις χορδές της κλασικής κιθάρας που το εκτείνει στις ψυχές των ακροατών της, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο μια ευαισθησία που λείπει.. ένα κάλεσμα που ενεργοποιεί απ’ ευθείας το συναίσθημα, όταν αυτό έχει μπει για να προφυλαχτεί σε κατάσταση “safe mode” αντιδρώντας στα ερεθίσματα μιας σκληρής και τοξικής καθημερινότητας.

Η οπτική της στα έργα τα οποία επιλέγει να επισκεφτεί, επιτρέπουν στον ακροατή να ταξιδέψει χωρίς το βάρος των αποσκευών του, έως το “Sweet Life” της Ελληνίδας συνθέτιδος Ζωής Τηγανούρια, που αποτελεί και τον τίτλο του άλμπουμ, δίνοντας έτσι την αίσθηση μιας γλυκιάς αποβίβασης στον προορισμό.

Η εκκίνηση γίνεται με δύο συγκλονιστικές ερμηνείες πάνω στα έργα του Agustín Barrios Mangoré “Una Limosna Por el Amor de Dios” και “La Catedral” (σε τρία μέρη), αφήνοντας έντονα το αποτύπωμα τους ανάμεσα στα έξι συνολικά κομμάτια του άλμπουμ.

Ακολουθούν, μία εκτέλεση έκπληξη του γνωστού “Asturias” (Leyenda) του Isaac Albéniz, και το “Koyunbaba” του Carlo Domeniconi, που αποτελείται από τέσσερα μέρη και μας διηγείται μια ιστορία με φόντο τα ιδιαίτερα και ζεστά χρώματα της Ανατολής.

Ολοκληρώνοντας το άλμπουμ, η σολίστ της κιθάρας επιλέγει να διασκευάσει το “Verano Porteño” του Astor Piazzolla και το “Sweet Life” Ζωής Τηγανούρια.

Συνοδοιπόρος σε μερικές στάσεις αυτού του ταξιδιού, οι πινελιές των κρουστών του Αλέξη Κώστα.

Η σύμπραξη κλασικής κιθάρας και κρουστών συνθέτουν μία πρωτότυπη άποψη εικονοπλασίας, ειδικά στις δημοφιλείς μελωδίες του “Asturias” (Leyenda) και του “Verano Porteño”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here