Δυο σημαντικοί λυρικοί καλλιτέχνες της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό μουσικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο. Η σοπράνο Σμαράγδα Βαγγελή και ο τενόρος Δημήτρης Αλεξανδρίδης, για δύο μοναδικές βραδιές, στις 23 & στις 28 Δεκεμβρίου, θα βρεθούν στην μουσική σκηνή του JAZZPOiNT για να ερμηνεύσουν με τον μοναδικό τους τρόπο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Ενα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές της μεσογείου (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), άριες και ντουεττι από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, Ναπολιτάνικες καντσονέτες και γνωστές μελωδίες από Musical και τον κινηματογράφο.

alexandridis_vaggeli_smaragda_2018_12_001

Η Σμαράγδα Βαγγελή, ως σολίστ, έχει ηχογραφήσει τον ομώνυμο ρόλο στη σύγχρονη όπερα «Pisanella» της Ευγενίας Μανωλίδου, έχει συνεργαστεί με το Ωδείο Αθηνών, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Τιτίκας στην ελληνική οπερέτα «Οι Απαχήδες των Αθηνών», καθώς και με τη σχολή μουσικού θεάτρου «PMTP» ερμηνεύοντας τον ρόλο της Christine στην ροκ όπερα «The Phantom of the Opera». Έχει, επίσης, ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σύγχρονης όπερας «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου, μεταξύ άλλων Gastone (La Traviata) με την Αθηναϊκή πολυφωνία, Beppe από την Όπερα I.Pagliacci σε σκηνοθεσία Τζένης Δριβαλά, Emone από την όπερα Antigone του T.Traetta, Tamino με την συμφωνική του Δ.Αθηναίων, Διεθνές Σωματείο Gina Bachauer, Duca από την όπερα Rigoleto κ.α.. Ενώ, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, ως ηθοποιός, στις παραγωγές Βασιλιάς Ληρ (2005-6, Θέατρο ΡΕΞ) και Κοριολάνος (2006) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στο πιάνο συνοδεύει ο εξαίρετος Μάριος Καζάς. Ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτεχνικά Έλληνες πιανίστες της γενιάς του, που εμφανίζεται διαρκώς στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους των Αθηνών καθώς και σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δραστηριοποιείται εντονότατα στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού, των χορωδιών και της μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος επί σκηνής με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς.

Θα ακουστούν έργα των συνθετών G.Verdi, E. De Falla, N.Rotta, H.Villa-Lobos, Kurt Weil, E.De Curtis, A.L. Webber κ.ά..

“VOLARE , THE CHRISTMAS EDITION”

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου
21:00

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου
22:00

Είσοδος: 10Ε

Επιπλέον:
Ποτό: 7Ε
Κρασί: 6Ε
Μπύρα:6E
Μπουκάλι: από 30Ε

Jazz Point
Ακαδημίας 18, Σύνταγμα
phone 2109803398

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here