Γράφει η Κωνσταντίνα Σερμπή
Φωτογραφίες: Στάθης Κατάρας

Το ελληνικό συγκρότημα The RockinDead βρέθηκε στη μουσική σκηνή του Remedy Live Club και παρέσυρε σε rock διαδρομές τους θαμώνες.

Η μπάντα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη οπτική της εναλλακτικής μουσικής. Μακριά από καλούπια, συνθέτουν και τραγουδούν με τον δικό τους τρόπο και… η rock μετουσιώνεται στη μορφή που τη διατάζουν.

Σ’ ένα μαγαζί γεμάτο από κόσμος κάθε ηλικίας, οι The Rockin’ Dead ερμήνευσαν παλιά και νέα κομμάτια, καθώς και διασκευές γνωστών τραγουδιών.

the_rockin_ dead_live_2018_014

Ήταν η πρώτη φορά που τους άκουσα ζωντανά, αλλά ξεχώρισα το “Fighter’s Anthem”, ένα τραγούδι με δυναμική, το οποίο θαρρώ πως αποτυπώνει την ένταση που εκπέμπει το συγκρότημα. Άλλη μια στιγμή που ξεχώρισε ήταν η ερμηνεία του “Seven Day Binge” του Marilyn Manson, μια εξαιρετική προσθήκη που ταίριαζε αρμονικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί και η αφιέρωση της μπάντας στον Τζίμη Πανούση, με το “Knocking on Heaven’s Door”, με τις φωνές όλων να ενώνονται και να τραγουδούν.


Οι The Rockin’ Dead αποτελούν ένα ελληνικό «προϊόν» με στοιχεία και επιρροές που προέρχονται κυρίως από το ευρύτερο φάσμα της κλασικής και μοντέρνας αμερικάνικης rock σκηνής. Ένα συγκρότημα που έπαιζε και μετέφερε τους παλμούς της μουσικής αυτής σε όλο το μαγαζί.

Ακούσαμε επίσης τα τραγούδια απ’ το “Here Comes the Darkness”, την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική απόπειρα του συγκροτήματος και το σίγουρο είναι πως περιμένουμε και τις επόμενες!


Πέρα απ’ το μουσικό σκέλος, τα μέλη του συγκροτήματος βρίσκονται κοντά στο κοινό –ήρθαν και μας χαιρέτησαν έναν προς έναν. Μπορούσες να αισθανθείς την οικειότητα που ανέπτυσσαν με τους θεατές και μακριά από τη σκηνή.

Συνολικά, οι The Rockin’ Dead είναι ία πολλά υποσχόμενη μπάντα, με δυναμισμό, η οποία γνωρίζει που πατάει αλλά φαίνεται και πως αναζητά διαρκώς νέες ατραπούς και διεξόδους, προκειμένου να προσφέρει κάτι που ίσως να ανταποκρίνεται στις καινοτόμες αναζητήσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.


Line up
Anna Panama (Vocals)
Costas Striftos (Vocals)
Panos Malahias (Guitar)
Petros Malahias (Guitar)
Alkis Rigopoulos (Bass)
Akis Gavalas (Drums)

————————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here