Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Ιωάννα Μπρατσολιά

Στο Plus του Σταυρού του Νότου εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό ο Ορφέας Περίδης.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός, που το φετινό χειμώνα επέλεξε για τους δικούς του λόγους να μην κάνει άλλες εμφανίσεις, αμέσως μετά το Πάσχα έκανε το πρώτο του live στο τέλος ουσιαστικά της σεζόν, με άλλο ένα προγραμματισμένο για τις 25 του μηνός. Τυχόν παράταση άγνωστη ακόμα, αλλά πιθανή καθώς από νωρίς είχαν σχηματιστεί ουρές έξω από το Plus με αποτέλεσμα να μη βρούμε ούτε μια γωνίτσα να βολευτούμε.

peridis_live_2015_04_007

Κατεβήκαμε στα καμαρίνια να συναντήσουμε τον Ορφέα που, αυτή τη φορά, δεν είχε πολλά να μας πει. «Για συνέντευξη είναι η πιο άνυδρη περίοδος», μας είπε χαρακτηριστικά. Η μόνη «είδηση» που βγήκε, είναι το γεγονός ότι έχει ήδη ηχογραφήσει ορισμένα κομμάτια για τον επερχόμενο δίσκο του, πάνω στον οποίο δουλεύει τον τελευταίο χρόνο.

«Δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα. Υπολείπονται τρία τέσσερα κομμάτια. Όταν είναι έτοιμος ο δίσκος το αισθάνομαι. Αισθάνομαι ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Δεν έχει έρθει ακόμα γι’ αυτό το cd», μας είπε ο τραγουδοποιός. «Μπορεί το Μάιο που ανοίγει ο καιρός και η καρδιά μας να ολοκληρωθεί το υλικό, θα δούμε. Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη …συνήθη καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι το μαγαζί είχε γεμίσει από νωρίς. Ο Ορφέας Περίδης μας καλωσόρισε με τον «Μάιο», παρότι Απρίλιος, και συνέχισε με παλιές και νεώτερες επιτυχίες του αλλά και νέες συνθέσεις όπως τα «Όλο βιολέτες στόλισα» σε ποίηση Λαπαθιώτη ή το «Ροζ ποδήλατο», με το κοινό να τραγουδάει και να χειροκροτεί τον καλλιτέχνη σε κάθε ευκαιρία.

Οι «καθιερωμένες» μίνι ομιλίες του Ορφέα ανάμεσα στα κομμάτια, τα σχόλιά του για την κρίση και την έλλειψη τραγουδιών για το θέμα, οι προσθήκες επιλεγμένων τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών ανάμεσα στα δικά του, όπως η «Ομίχλη» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι ερμηνευτικές «αναφορές» στον Νίκο Παπάζογλου, δημιούργησαν ένα πολύ καλό κλίμα. Είναι, άλλωστε, ίδιον των εμφανίσεων του Ορφέα Περίδη η πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι γλυκές συνθέσεις, οι στίχοι του Ορφέα Περίδη, ερωτικοί, ιδιαίτερα ευαίσθητοι, μελαγχολικοί πολλές φορές, η μοναδικά μελωδική φωνή του που δένει ιδανικά με τη μουσική, οι εξαιρετικές εκτελέσεις των μουσικών που έχει σταθερά κοντά του, δημιούργησαν για μια ακόμα φορά ένα καθαρά συναυλιακό κλίμα, που μόνο ο τραγουδοποιός καταφέρνει να δημιουργεί, με το κοινό να γίνεται ένα με τον ίδιο και να βγαίνει στους αγαπημένους δρόμους της αναζήτησης μαζί με τον Ορφέα : «Για πού το ’βαλες καρδιά μου μ’ ανοιχτά πανιά»;

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here