Γράφει η Ευαγγελία Βασιλείου
Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

Την περασμένη Δευτέρα, λίγο πριν πέσει ο ήλιος, εμείς «την πέσαμε» στον Κήπο του Μεγάρου με κουβερτούλες πικ νικ και ετοιμαστήκαμε να απολαύσουμε τους Minor Project. Το βραδάκι ήταν δροσερό, τα τζιτζίκια μάς έκαναν να ξεχάσουμε ότι μέχρι και την προηγούμενη είχαμε πνιγεί στις βροχές εδώ στο χιλιοταλαιπωρημένο κλεινόν άστυ και όλη η φάση θύμιζε συναυλία σε εξοχή.

Οικογένειες, νεαροπαρέες, φοιτητόκοσμος (ακόμα και η ομάδα beach-volley που παίζει ο Στάθης Δράκος), ήταν όλοι εκεί, στο λοφάκι του Κήπου του Μεγάρου, με χαλαρή διάθεση, κέφι και χιούμορ. Είχαμε διαβάσει ότι θα υπάρχουν και καλεσμένοι-έκπληξη –ΟΚ τη μία την είχαμε μαντέψει αλλά είχαμε μια περιέργεια για τους υπόλοιπους, καθώς το δελτίο τύπου δεν ήταν αρκετά «μαρτυριάρικο».

Η συναυλία ξεκίνησε έγκαιρα, χωρίς εκνευριστικές καθυστερήσεις, και ο Στάθης Δράκος έσπευσε να καλησπερίσει το κοινό δικαιολογώντας την απουσία της μπάντας από εμφανίσεις, λόγω στρατιωτικής θητείας, σπουδών και λοιπών σοβαρών υποχρεώσεων.

 

Στο track list του γκρουπ υπήρχαν τραγούδια με αγγλικό και ξένο στίχο. Αν με ρωτήσεις τι προτιμώ, θα πω πολύ ειλικρινά ότι μου αρέσουν πολύ στα ξενόγλωσσα τραγούδια –και δεν μιλάω μόνο για τα αγγλικά αφού και το γαλλόφωνο χιτάκι “Papaoutai” το εκτέλεσαν εξαιρετικά (προσωπικά, η διασκευή τους μου άρεσε περισσότερο από το πρωτότυπο). Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει να κρίνω την ελληνικότητα του γκρουπ από την γλώσσα των στίχων του, γιατί είναι ήδη συνυφασμένη μαζί τους. Είναι ένα νεανικό μοντέρνο γκρουπ που έχει εντάξει παραδοσιακά όργανα στη σύνθεσή του με τέτοιο τρόπο ώστε οι επιρροές και οι ρίζες να είναι ξεκάθαρες και χαρακτηριστικές στο άκουσμα.

Γι’ αυτό άλλωστε μπορεί κάποιος εύκολα να πει ότι οι Minor Project έχουν έναν γλυκό μελαγχολικό post-rock ήχο, επηρεασμένο από τις Χατζιδακικές ενορχηστρώσεις ενός άλλου ελληνικού γκρουπ, των Raining Pleasure, με τους οποίους μάλιστα έχουν δύο κοινά: ξεκίνησαν και οι δύο από την Πάτρα και έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο κοινό με τραγούδια τους που «έντυσαν» τηλεοπτικές διαφημίσεις.

 

Το live που είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε είχε πλούσιο πρόγραμμα και, σας διαβεβαιώ, ότι το κεφάτο κλίμα της σκηνής που πέρναγε και στον κόσμο, ήταν φρέσκο και αυθόρμητο, ενώ απλωνόταν και στο backstage. Οι φίλοι, που ήταν και οι καλεσμένοι-έκπληξη ήταν η SMA RAG DA με το γιουκαλίλι της, η οποία μας χάρισε δυο τραγούδια («Στρώμα» και “Bedtime Stories”) και ο Ηλίας Βαμβακούσης με το τραγούδι του «Ποδηλάτης» –είναι ποδηλάτης και ο ίδιος–, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά σε κοινό. Εννοείται φυσικά πως η μοναδική Δήμητρα Γαλάνη ήταν εκεί για να ερμηνεύσουν μαζί την «Εκδρομή», την ελληνική εκδοχή του γνωστού “In Colors” από τον πρώτο τους δίσκο.

 

Από τον κοινό δίσκο της με τον Στάθη Δράκο ακούστηκαν και άλλα τραγούδια, όπως το «Ευτυχισμένοι Άνθρωποι». Την βραδιά ολοκλήρωσαν αγαπημένες διασκευές όπως το «Αερικό» και το «Τυχερό Αστέρι» που άπλωσαν νότες μαγείας και νοσταλγίας στον Κήπο…

minor_project_live_2018_07_001

Οι Minor Project είναι οι:
Στάθης Δράκος (φωνή, πιάνο, synth)
Μαρία Καρέτσου (φωνή, μαντολίνο)
Γιώργος Κολοκυθάς (φωνή, μπάσο)
Αλέξανδρος Μπαλτάς (κιθάρα)
Βίκτωρ Φορλίδας (τύμπανα, κρουστά, drum pad)

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here