Τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες;

Το If Only…” είναι μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη». Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

if_only_theater_dt_2014_11

 

Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και την Κορέα όπου και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival.

Η παράσταση δανείζεται το στύλ του βωβού κινηματογράφου για να αναπαραστήσει επί σκηνής μια ιστορία διαχρονική. Οι ηθοποιοί –ως περιοδεύων κωμικός θίασος– ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

if_only_theater_dt_2014_11_

CakeTree Theatre
Η διεθνής ομάδα CakeTree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 2012 από απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Physical Theatre (International Ensemble) του πανεπιστημίου St Mary’s University (Twickenham) στο Λονδίνο με μέλη από έξι διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές ηπείρους. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τις βραβευμένες παραστάσεις “If Only” (2012), “Across The Border” (2012) λαμβάνοντας μέρος στο Camden Fringe Festival και στο Secret Garden Festival στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και σε φεστιβάλ στην Κορέα. Έχουν παρουσιάσει επίσης παραστάσεις δρόμου (street performances) στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) (iScream, Olympians) και στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης θεάτρου δρόμου του www.ideastap.com στη Γέφυρα του Λονδίνου (2013) (Piknik). Ως ομάδα προσφέρουν εργαστήρια σωματικού θεάτρου σε ενήλικες και εφήβους από το 2012 μέχρι σήμερα.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: CakeTree Theatre London & Στέφανος Αχιλλέως
Επιμέλεια κίνησης: Γεώργιος Ανδρουλάκης
Παίζουν: Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης
Κατασκευή κοστουμιού: Παναγιώτης Πάνος, Ελένη Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής

Έναρξη Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη έως και Κυριακή στις 8.30 μ.μ.

Διάρκεια:
60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου:
10€ (ενιαίο)

Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό
Πειραιώς 84, 104 35 Αθήνα
Τ 210 3425335

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here