Ιούλιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Hidden Track

* Digital single που αποτελείται απο 4 νέα τραγούδια. Η κυκλοφορία του Album υπολογίζεται τον Οκτώβριο.

Ο Ηλίας Βαμβακούσης, αφού μας συστήθηκε ως ζεν που δε θέλει να τον…ταράζουν, τώρα περνάει σε τέσσερις νέες “Δικαιολογίες” για το ξάνοιγμα των δρόμων που ακολουθεί (εδώ και αρκετά χρόνια) στο ελληνικό τραγούδι. Αφήνει κατά μέρος τις παραδοσιακές φόρμες και επιλέγει να επενδύσει το ηχητικό περίβλημα των τραγουδιών του με ηλεκτρικές κιθάρες, πιάνο και hammond organ, γαλλικό κόρνο, τσέλο και ντραμς.

Το αποτέλεσμα κρίνεται τουλάχιστον γοητευτικό και ταξιδιάρικο, ρυθμικό και συγχρόνως lounge, αλλού σε στυλ funky και αλλού σ’ αυτό της καθαρόαιμης pop μπαλάντας. Κι ενώ στιχουργικά αναλώνεται στο ερωτικό ζητούμενο, που απασχόλησε, απασχολεί και θ’ απασχολεί για πάντα τους καλλιτέχνες διεθνώς, δεν αφήνει απ’ έξω τις κοινωνικές αιχμές, όπως ο ίδιος τις έζησε εν μέσω ρίψης δακρυγόνων και χρήσης malox.

Έτσι, σ’ εκείνο το “Κοριτσάκι” που συνάντησε στην πλατεία Συντάγματος, ευχήθηκε “Γίνε λιμάνι”, ουσιαστικά λέγοντας “Για νά ‘ρθεις εσύ” και καταθέτοντας τελικά τέσσερις “Δικαιολογίες” πρωτότυπες, από ψυχής και γι’ αυτό πειστικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here