Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Ιωάννα Μπρατσολιά

Κάθε φορά που ακούω τους Imam Baildi, μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από συναυλίες τους , με τον κόσμο να χορεύει ασταμάτητα, να τραγουδά σε κάθε κομμάτι και να «υπακούει» ρυθμικά στα καλέσματα του MC Yinka.

imam_baildi_live_12_2014_023

Οι Imam Baildi αποφάσισαν για λίγο να ξεπακετάρουν τις βαλίτσες τους, να κάνουν μια μικρή παύση από τα ταξίδια και τις συναυλίες που δίνουν ανά τον κόσμο και να μας «ζεστάνουν» μέσα στο καταχείμωνο από την σκηνή του Passport και φυσικά το MC βρέθηκε εκεί!! Κάθε Σάββατο ως και τις 27 Δεκέμβρη, οι Imam ή κατά κόσμον Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας, Αλέξης Αραπατσάκος, Γιάννης Δίσκος , Περικλής Αλιόπης, Λάμπης Κουντουρογιάννης, Στέλιος Πρόβης, MC Yinka και φυσικά η γυναικεία παρουσία του γκρούπ Ρένα Μόρφη θα μας υποδέχονται στον Πειραιά στο Passport χαρίζοντας μας κέφι και μουσικές εμπειρίες, μόνο όπως εκείνοι ξέρουν.

imam_baildi_live_12_2014_014

Σε ένα κατάμεστο Passport, από τραπέζια, εξώστη και Bar η μπάντα κάνει την εμφάνιση της λίγο μετά τις δέκα, με τον χαρακτηριστικό τους ήχο και την Ρένα Μόρφη να τραγουδά το “πειραγμένο” από τους ίδιους κομμάτι του Θεοφανίδη «Η ζωή μας είναι λίγη». Ο κόσμος δεν ήθελε και πολύ για να ξεσηκωθεί , οπότε χρειάστηκαν μόνο λίγα τραγούδια για να γίνουμε όλοι ένα και να χορεύουμε με τις λάτιν, ρούμπα, σάμπα διασκευές ή να συνοδεύουμε φωνητικά τους τραγουδιστές. Η επί σκηνής παρουσία εξάλλου του νέου μέλους των Imam , του περκασιονίστα, Carlos Menendez, χρωμάτισε με το κουβανέζικο αέρα του σχεδόν όλη την βραδιά.

imam_baildi_live_12_2014_008

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με την “original” διασκευή (σχήμα οξύμωρο) του “Ακρογιαλιές –δειλινά” και συνέχισε με την “Μουρμούρα ” και το “Χωριό μου, χωριουδάκι μου” που μας έχουν γίνει πιο γνωστά μέσω τηλεοπτικών σειρών. Είχαμε πια απογειωθεί και το πρόγραμμα βρισκόταν σχεδόν στην αρχή. Αργότερα ο Mc Yinka αναλαμβάνει δράση και μας μυεί σε πιο RnB και HipHop διαθέσεις. Διαδραστικό παιχνίδι μεταξύ μπάντας και κοινού, μεταξύ μουσικών και ακροατών, μεταξύ Imam Baildi και θαυμαστών (όπως θέλετε πείτε το)!

imam_baildi_live_12_2014_024

Το δεύτερο πρόγραμμα μας επιφυλάσσει μια όμορφη έκπληξη…. το alter ego της Ρένας Μόρφη, Σούλη Ανατολή, μας συστήνεται και μας υποδέχεται σε ένα πιο “ανατολίτικό ταξίδι”. Ο Χιώτης , ο Ζαγοραίος και ο Μητσάκης είχαν την τιμητική τους και μεταφερόμαστε όλοι μαζί σε αντίστοιχο σκηνικό προηγούμενων δεκαετιών. Η θεατράλ εμφάνιση της Μόρφη καταφέρνει να σηκώσει από τις καρέκλες τους και τους πιο σοβαροφανείς!!

imam_baildi_live_12_2014_012

Οι Imam Baildi είναι μοναδικοί στο είδος τους, στον ήχο τους, στην σκηνική τους παρουσία και τέλος στην επικοινωνία τους με τον κόσμο. Κατά την προσωπική μου άποψη πέραν των δικών τους υπέροχων συνθέσεων, οι Imam είναι το συγκρότημα που άνοιξε τον δρόμο στην διασκευές, ήταν πρωτοπόρο και έδειξε το πώς μπορούν οι μουσικοί να “πειράζουν” τραγούδια θρύλους με πολύ σεβασμό, τέχνη και μεράκι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όχι απλά ευπρεπές αλλά ζηλευτό και ηδονικό στο άκουσμα!

imam_baildi_live_12_2014_010

Αν το πνεύμα των Χριστουγέννων σας έχει καταλάβει ευχάριστα σπεύσατε στο Passport και τους Imam Baildi για να σας απογειώσουν , αν πάλι σας έχει καταβάλει η μελαγχολία των γιορτών και πάλι οι Imam είναι η λύση για να σας χαρίσουν λίγες στιγμές ανεμελιάς, κεφιού και ξεγνοιασιάς.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here