Δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι μας προσφέρουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τριάντα νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Οι Ανφάν Γκατέ και ο Γιάννης Διονυσίου από τη Θεσσαλονίκη, οι Γιαλαντζί Πατρινοί και οι Τούτοι από την Κορινθία, τα Χορδόφωνα από τα Γιάννενα, οι Κιουρντί από τον Πειραιά και οι Αμανήτες, Tusker και Αμάλγαμα από την Αθήνα θα συναντηθούν στο πάλκο του Μεγάρου με δύο σπουδαίους μουσικούς που έχουν τιμήσει και αναδείξει το ρεμπέτικο τραγούδι στη σύγχρονη εποχή, τον Μανώλη Πάππο και τον Βαγγέλη Κορακάκη.

ntalaras_2016_11_013_korakakis

 

Με τη συμμετοχή του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου, τη δημιουργική σκηνοθετική ματιά της Σοφίας Σπυράτου και την πολύτιμη συμβολή του Λάμπρου Λιάβα στην επιλογή των τραγουδιών, οι αξεπέραστοι στίχοι και οι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μελωδίες από τον Μπαγιαντέρα μέχρι τον Τσιτσάνη θα ζωντανέψουν και πάλι!

eimaste_alania_2017_10_003_megaro_mousikis_athinon_pappos

Οι τριάντα νέοι μουσικοί της παραγωγής διακρίθηκαν σε έναν πρωτότυπο μουσικό «αγώνα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της. Και το ρεμπέτικο είναι μία από αυτές. Φέτος μάλιστα θεωρήθηκε υποψήφιο για να ενταχθεί στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στους ταλαντούχους νέους και νέες που ξεχώρισαν από όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογος προσφέρει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή, όπως και από όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, διατίθενται για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Φίλων της Μουσικής.

eimaste_alania_2017_10_004_megaro_mousikis_athinon_stankoglou

Συμμετέχουν :

Αμάλγαμα, Αμανήτες,
Ανφάν Γκατέ, Γιαλαντζί Πατρινοί,
Γιάννης Διονυσίου, Κιουρντί,
Τούτοι, Χορδόφωνα, Tusker

Έκτακτη συμμετοχή :

Μανώλης Πάππος
Βαγγέλης Κορακάκης
Αφηγητής: Γιάννης Στάνκογλου
Επιμέλεια προγράμματος: Λάμπρος Λιάβας
Μουσική επιμέλεια – Διδασκαλία: Μανώλης Πάππος
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου

Πληροφορίες :

4 & 5 Νοεμβρίου,
ώρα 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Αίθουσα Χ. Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων: € 16, 20, 24, 28
Ειδική τιμή: € 12 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
Oμαδικές κρατήσεις: 210 7282 367

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Πληροφορίες – κρατήσεις :

210 7282 333
www.megaron.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here