Το “Ημερολόγιον Express” είναι μία διαδραστική, πρωτότυπη θεατρική performance για 12 ηθοποιούς και 12 θεατές που εκτυλίσσετε μέσα στα κουπέ ενός βαγονιού. Δημιουργήθηκε με αφορμή το 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”, που οργανώνει το θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”, και έχει ως βασικό της θέμα τις συζητήσεις – εξομολογήσεις που συμβαίνουν μεταξύ αγνώστων κατά τη διάρκεια ενός μοναχικού ταξιδιού.

Αναλυτικότερα:
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στον χωροχρόνο, δώδεκα μοναχικοί ταξιδιώτες (θεατές – συμμετέχοντες) συναντάνε διάφορους μοναχικούς συνεπιβάτες (ηθοποιούς – performers). Βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων είναι η ανάγκη τους να σπάσουν τη σιωπή, να μοιραστούν αυτό που τους συμβαίνει, αλλά και να ακούσουν τις ιστορίες των συνεπιβατών τους. Οι προορισμοί, που συνεχώς αλλάζουν, άλλες φορές αποτελούν αφορμή για συζήτηση και άλλες όχι. Το ταξίδι άλλωστε είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό και τα απρόβλεπτα που προκύπτουν κατά την διάρκειά του είναι αυτά που τελικά μένουν ανεξίτηλα στις μνήμες των ανθρώπων.

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Άκης Φιλιός
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Δήμητρα Ταρούση
Μουσική / Κείμενα: Άκης Φιλιός

Ηθοποιοί: Αγαπάκη Αλέξια, Αποστολοπούλου Ιωάννα, Γκιώνη Μαρία, Δούσης Κίμωνας, Ιωσηφίδης Γιώργος, Καλησπέρη Αγγελική, Κατάκη Κατερίνα, Λεφαντζή Μελίνα, Σκάντζικας Κώστας, Σπύρου Κατερίνα, Ταρούση Δήμητρα, Φιλιός Άκης, Χατζημιχαηλίδης Δημήτρης.

Κυριακή 12 Μαΐου έως Κυριακή 26 Μαΐου
καθημερινά στις 9.30 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 35′

Θέατρο “Τρένο στο Ρουφ” – Αμαξοστοιχία New Wagon
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Είσοδος: Ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6946472425

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here