Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας «Εμείς» (Χ. Θάνος, Σ. Καψαμπέλη, Χ. Παπαμιχαήλ, Μ. Ζερβού, Σ. Δούβρης, Β. Τουρκομένης) ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη, από την ομάδα B.A.N.C. σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σανίδι το 2013, από την ομάδα «Εμείς», γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Το κείμενο έχει λάβει τιμητική διάκριση από τον όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι με νούμερο. Τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες στην αρένα αναζήτησης εργασίας (χειρώνακτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτοι εργάτες). Η φωνή αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί.

Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλλοντας τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οδηγούνται έτσι σε μία κανιβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Επόμενοι υποψήφιοι; Οι θεατές…

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θάνος
Σκηνικά: Νεκταρία Ηλιάκη
Κοστούμια: Πελαγία Βουτζουλίδου
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Κούλη
Μουσική: Marva Von Theo
Γραφιστική επιμέλεια : Μανώλης Γραμματικάκης
Φωτογραφίες – Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Ηθοποιοί:
Ναταλία Αθανασιάδη
Βασιλική Κούλη
Κατερίνα Μίχου
Νάσος Φρίγγης
Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης
Φιλική συμμετοχή η Βιργινία Μιχαήλ.

Πρεμιέρα: Τρίτη 23 Ιανουαρίου
…και κάθε Τρίτη στις 21:15
Διάρκεια: 90’

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12 (5’ λεπτά από το μετρό του Κεραμεικού)
Τηλέφωνο: 21 0342 8650

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14€, Μειωμένο 10€

Προπώληση: more.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here