To 4ο και νέο studio album της Irene SkylakakiSouvenir, κυκλοφόρησε πριν από δύο μήνες από την United We Fly και είναι μια συλλογή από γλυκόπικρες αναμνήσεις. Αποτελείται από αέρινες μελωδίες που δίνουν χώρο στους φορτισμένους στίχους να μιλήσουν για τις δοκιμασίες και τα εμπόδια ενός χωρισμού.

Aπο τις πιο σημαντικές δημιουργούς του ελληνικού alternative/indie-folk, η Ειρήνη, με το single Under Water – που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ – περιγράφει μια μακροχρόνια σχέση που έχει πάψει να εξελίσσεται. Το τραγούδι όλο είναι μια θαλασσινή εικόνα εραστών σε απομόνωση. Λες και συνυπάρχουν μέσα σ’ένα ενυδρείο, τα όρια του κόσμου τους είναι πεπερασμένα. Οι εραστές αδυνατούν να αναπνεύσουν, ασφυκτιώντας στην οδυνηρή βολή που έχει βρει ο ένας στον άλλο.

Για το music video του Under Water η Ειρήνη ένωσε τις δυνάμεις της με την σκηνοθέτη και φωτογράφο Ληλένα Μαρίνου, όταν είδε την unreleased ταινία μικρού μήκους της, SOMETIMES (when it’s dark outside). Πρόκειται για ένα special cut της ταινίας, καθώς οι δύο καλλιτέχνιδες γρήγορα συνειδητοποίησαν πως βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, με τη δουλειά τους να αλληλοσυμπληρώνεται αρμονικά.

Breathing was like hell
How could I excel?
I was living in your shadow

I was so comfortable
Floating in the sea
Just you and me

Ready to drown
To hit the ground
To never be found

One day someone said
You’re with someone else
I felt strangely blessed and happy

Sometimes I think of us
Floating in the sea
Just you and me

Ready to drown
To hit the ground
To never be found

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here