Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη

Το νέο της album παρουσίασε στον Ιανό, τη Παρασκευή που μας πέρασε, η Ηρώ! 10 νέα τραγούδια, που δημιούργησε μελοποιώντας στίχους που της έδωσε η Ελεάνα Βραχάλη.

Οι δυο τους παρουσίασαν τα τραγούδια του δίσκου σε έναν κατάμεστο Ιανό κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις και τα σχόλια, φαίνεται πως άγγιξαν … «κατ΄ ευθείαν καρδιά»! Έτσι άλλωστε τιτλοφορείται το νέο album και αυτή η φράση παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο την αύρα των τραγουδιών!

irw_event_2014_10_001_varsami_vraxali_gelasakis

Η Κωνσταντίνα Βαρσάμη του Μελωδία, άνοιξε τη βραδιά λέγοντας:
Κατευθείαν καρδιά” λέγεται ο δίσκος που έχουμε στα χέρια μας  με συγκεκριμένο στόχο, αν και θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντίστροφα. Να τιτλοφορείται δηλαδή “από καρδιάς”…
Με δύο γυναίκες να συνεργάζονται για ένα ενιαίο αποτέλεσμα θα μπορούσε κάποιος να παρασυρθεί σε μια γυναίκεια συμπερασματική για τη γυναικεία έκφραση. Εδώ όμως έχουμε ένα υλικό που ναι μεν επικοινωνεί γυναικείο λόγο, αλλά δεν απευθύνεται σε ερωτευμένους, απευθύνεται σε όσους τολμούν σχέσεις, ερωτεύονται, ματαιώνονται έχουν αυτό που ονομάζουμε υπαρξιακή αγωνία και θέλουν με κάθε τρόπο να πετύχει η σχέση“.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γελασάκης συνέχισε:
Σε μία εποχή υπερκατανάλωσης και πώλησης του συναισθήματος, το να σημαδεύει κανείς «κατευθείαν καρδιά» είναι ένα μεγάλο στοίχημα αλλά και ένα σαφές στίγμα. Ένα στίγμα που είναι ακόμα πιο ισχυρό όταν διακρίνεις στην εκπομπή του μία ισχυρή δόση αλήθειας. Της αλήθειας που κρύβουν μέσα τους  και αποτυπώνουν οι Ηρώ κι η Ελεάνα, σε αυτό το δίσκο που περιέχει 10 τραγούδια, που γράφτηκαν κατά κύριο λόγο πάνω στους στίχους.
Παρόλα αυτά είναι σα να βρίσκουν οι δυο τους τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ισορροπία του λόγου και της μουσικής, με αποτέλεσμα να πιστεύεις ότι γράφτηκαν τα τραγούδια παράλληλα“.

irw_event_2014_10_002_vraxali

Στη συνέχεια η Ελεάνα Βραχάλη και η Ηρώ απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ανέφεραν ότι η συνεργασία τους ξεκίνησε χωρίς να έχουν προσωπική σχέση και ότι γνωρίστηκαν όταν η Ηρώ, ζήτησε από την Ελεάνα να γράψει στίχους για ένα τραγούδι της. Το τραγούδι αυτό, έκριναν και οι δύο ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό και έτσι η Ηρώ, πήρε το θάρρος να ζητήσει από την Ελεάνα συνεργασία για ολόκληρο το δίσκο, κάτι που τελικά συνέβη.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν πως ο δίσκος απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, αφού γράφτηκε από γυναίκες, η Ηρώ απάντησε ότι πιστεύει στην ύπαρξη  αντρικών και γυναικείων στερεοτύπων και ότι έτσι θα έπρεπε να είναι, γιατί ο κάθε ένας πρέπει να έχει το ρόλο του. Η Ελεάνα από την πλευρά της συμφώνησε σε ότι αφορά τα στερεότυπα, τόνισε όμως ότι τα βασικά συναισθήματα επηρεάζουν εξίσου κάθε άνθρωπο: «ο φόβος, η αγάπη, ο θυμός, είναι ίδια και για τους άντρες και για τις γυναίκες και επειδή ο δίσκος αυτός εκφράζει τέτοια συναισθήματα, απευθύνεται και στα δύο φύλλα».

irw_event_2014_10_013

Η συνέχεια είχε …μουσική! Πολύ μουσική… Η Ηρώ στο πιάνο, με 4 ακόμη μουσικούς, έπαιξαν τα τραγούδια του album, καθώς και κάποια παλιότερα, αγαπημένα…
Ο κόσμος έδειξε να ενθουσιάζεται περισσότερο με τα «Κατευθείαν Καρδιά», «Τόσο νωρίς» και «Πόλεμο στον πόλεμο», ωστόσο η ευχάριστη ατμόσφαιρα και το ενδιαφέρον διατηρήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης.

Η συνθετική αρμονία του δίσκου γίνεται αντιληπτή σε όλα τα τραγούδια, τα οποία χωρίς υπερβολές και προσπάθειες εντυπωσιασμού, συχνά μέσα από ένα μόνο πιάνο, καταφέρνουν να ντύσουν ιδανικά τους πολύ όμορφους και ευαίσθητους στίχους της Ελεάνας. Ένα album γεμάτο ευγένεια και μελωδικότητα, που τόσο έχει ανάγκη η εποχή μας…

irw_event_2014_10_007

Λίγο πριν κλείσει η βραδιά, το κοινό απαίτησε …νέο χτύπημα στη καρδιά και έτσι στο φινάλε, ακούσαμε ξανά το «Κατευθείαν Καρδιά», καθώς και τα πολύ γνωστά από το παρελθόν «Έτσι είμαι εγώ» και «Έτσι είναι οι σχέσεις», που μας έκαναν όλους μαζί να τραγουδάμε με την Ηρώ!

Περάσαμε εξαιρετικά, όπως και όλοι όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση, και ευχόμαστε τα καλύτερα στην Ηρώ και την Ελεάνα και καλοτάξιδο το νέο album!

irw_event_2014_10_011

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από τη παρουσίαση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here