«Ηθικόν Ακμαιότατον» – το συγκρότημα που έγινε γνωστό από το youtube (πάνω απο 10 εκατομμύρια views) επιστρέφει μετά από σχεδόν 6 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία με νέο τραγούδι σε μουσική και στίχους του Ιωσήφ Σαρασίδη!

Σε μια περίοδο που η μόνη σωτηρία φαίνεται να είναι το Ηθικόν Ακμαιότατον που οφείλουμε να διατηρούμε, μια παρέα μεταναστών από την Γερμανία έρχεται να μας το θυμίσει μέσα από μια δυναμική λαϊκή μπαλάντα με τίτλο «Να με σκέφτεσαι, να μ’αγαπάς», η οποία κυκλοφορεί από τη 14 Music.

ithikon_akmaiotaton_2016_05

«Μεγαλώσαμε και οι τρεις μας στη Γερμανία, όπου η ελληνική παράδοση και η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροφή μας», λένε οι ίδιοι και συνεχίζουν: «Ως μετανάστες, ζήσαμε χρόνια έντονης νοσταλγίας, μας έλειπε η Ελλάδα, την γνωρίζαμε μόνο από τα καλοκαίρια μας εκεί, αλλά αυτό που μας έφερνε πάντα κοντά της ήταν η μουσική και γενικά η ελληνική παράδοση. Ασχοληθήκαμε λοιπόν πολύ με την παραδοσιακή μουσική μας, και την γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά. Από τη Θράκη, την Κρήτη και τη Μακεδονία, μέχρι και τον Πόντο. Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο σχολείο για εμάς. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Και εκεί κρύβονται και οι λαϊκές μας ρίζες. Αποφασίσαμε κάποια στιγμή να συνεχίσουμε την καριέρα μας ως ένα γνήσια λαϊκό συγκρότημα, γιατί έτσι μας αγάπησε ο κόσμος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πια λαϊκά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που γράφουμε και παίζουμε λαϊκή μουσική, με το δικό μας τρόπο, αφού παντρεύουμε την ελληνική παράδοση με πιο δυτικούς ήχους και μοντέρνες ενορχηστρώσεις, έτσι ώστε να φέρουμε τη μουσική μας πιο κοντά στους ξένους ακροατές».

Οι Ηθικόν Ακμαιότατον άλλωστε μετρούν πολλά χρόνια στη σκηνή και «τον δρόμο». Στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως Ελβετία, Πολωνία, Βέλγιο και Ουγγαρία έχουν εδώ και χρόνια ένα μεγάλο και πιστό κοινό, που το απέκτησαν πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλιών. «Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να αλλάξουμε προς το θετικότερο την εικόνα που είχαν οι ξένοι για την ελληνική μουσική, τουλάχιστον στη Γερμανία και Ελβετία. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι νόμιζαν πως ελληνική μουσική είναι μόνο ο Ζορμπάς και το συρτάκι. Είναι τιμή μας να συστήνουμε σε αυτό το κοινό το ρεμπέτικο, την ποντιακή ή την κρητική μουσική, αλλά και την πιο σύγχρονη εκδοχή του λαϊκού τραγουδιού».

Οι Ηθικόν Ακμαιότατον είναι οι:
Κώστας Καραγκιοζίδης (Φωνή, ενορχήστρωση, κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, ακκορντεόν, μπάσσο, πλήκτρα, κρουστά)
Γιώργος Καβακλιλής (τύμπανα)
Δημήτρης Ζαράρης (Φωνή, πλήκτρα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here