16/1/2014
www.musiccorner.gr

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και για 20 μόνο παραστάσεις, το ”ρομάντζο” της Jane Martin “Jack and Jill” σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.

…“γιατί…

δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτήν

γιατί δε περίμενες να ζήσεις χωρίς αυτόν

γιατί φοβόσουν ενώ τώρα φοβάστε

γιατί δε περιμένες να ερωτευθείς ξανά

γιατί…

είναι ο έρωτας γαμώτο… που μας ενώνει σήμερα που χίλια δύο μας χωρίζουν”…

 1472634_10202590919993348_713820471_o


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο ανεβαίνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά και παρακολουθεί την πορεία μιας σχέσης. Δύο ενήλικες που περνούν από το θαύμα στην καταστροφή. Μέσα από τις διαδρομές τους μπορούμε να βρουμε στιγμές από την ζωή μας και εκφάνσεις του εαυτού μας. Όλοι αναζητούμε τον ιδανικό σύντροφο αλλά παράλληλα θέλουμε να διατηρούμε την ανεξαρτησία μας, προβάλλοντας στον άλλον τα δικά μας θέλω και τις δικές μας επιθυμίες, σε έναν αέναο αγώνα για ασυνείδητη υπεροχή, ακούσια και εκούσια παιχνίδια εξουσίας. Είναι εφικτή λοιπόν η κοινή πορεία δυό ανθρώπων εξ ορισμού διαφορετικών; Ο τρόπος είναι η ταύτιση ή η συμμετοχή; Πόσο διαφορετικοί και πόσο ίδιοι είμαστε μπροστά στον έρωτα; Ο φόβος και ο εγωισμός πως διαχειρίζονται; Υπάρχουν λύσεις και συνταγές ή είμαστε καταδικασμένοι στην επανάληψη και στην συνεχόμενη αναζήτηση;

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε Καναδά, Γερμανία, Ιταλία και Κύπρο κι έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ρώσικα και άλλες γλώσσες. Άλλα έργα της Martin είναι τα «Cementville», «Summer», «Vital Signs», «Anton in Show Business»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Jane Martin είναι η πιο γνωστή-άγνωστη συγγραφέα της Αμερικής μιας και η ταυτότητα της στην πραγματικότητα είναι “ύποπτη”.  Στα τόσα χρόνια παρουσίας της στο χώρο του θεάτρου δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ φωτογραφία της, ελάχιστες λεπτομέρειες για τη ζωή είναι γνωστές και δεν έχει δώσει ποτέ η ίδια συνέντευξη τύπου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το όνομα Jane Martin είναι απλώς το ψευδώνυμο. Έλαβε την προσοχή του αμερικανικού κοινού με το «Talking with» το 1981, το οπόιο ένα χρόνο αργότερα ανέβηκε από το Manhattan Theatre Club στη Νέα Υόρκη, κι έπειτα παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, κερδίζοντας στη Γερμανία το βραβείο Καλύτερου Ξενόγλωσσου Έργου της Χρονιάς. Το έργο της «Keely and Du», που έκανε πρεμιέρα το 1993 ήταν υποψήφιο για το βραβείο Pulitzer, ενώ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Νέου Θεατρικού Έργου της Ένωσης Αμερικανών Κριτικών Θεάτρου. Συνολικά 4 έργα της πήραν το βραβείο αυτό ανάμεσα τους και το Jack and Jill, το οποίο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1996 στο Humana Festival of New American Plays και βραβεύτηκε ένα χρόνο αργότερα.

1464195_10202590920393358_679726330_o

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο Βαγγέλης Λάσκαρης είναι κοινωνιολόγος, απόφοιτος Πάντειου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο Kentucky Univercity, σπουδάζει Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών και στο L.A. Theatre. Tο Jack and Jill είναι η πρώτη σκηνοθετική του δουλειά. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις  “Βαϊμάρη 2013”  σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου στο Studio υπό το μηδέν, “Αναζητώντας τον Καβάφη” σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη  στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας,  “O άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα” του Λ. Πιραντέλο σε σκηνοθεσία Μ. Μανώλη με τη καθοδήγηση του Κ. Μπάρα στο Studio your stage, κ.α.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης
Φωτισμοί: Nίκος Καραγέωργος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκιόκα Σταυρούλα
Εκτέλεση Παραγωγής: Σοφία Παναγοπούλου
Φωτογραφιές: Γιάννης Κυλπάσης
Αφίσα: Nίκος Παναγόπουλος
Επιμελεια κουστουμιών Λυγερή Παπαγιαννάκη
Μουσική επένδυση: Βαγγέλης, Πιτσάκια, Γιάννηδες
Παραγωγή: “BackUp” (Καλλιτεχνική εταιρεία με έδρα τον Πολυχώρο Vault)

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Δημήτρης Κάτσης: Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής “Πέτρας”, συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις:  Ένας κάποιος παράδεισος (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2012),  Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα (σκην. Κώστας Αρζόγλου, 2012) , Ένας κάποιος παράδεισος 2 (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013) , Εφήμερα (σκην. Νίκος Διονύσιος, 2012) , Αναζητώντας τον Καβάφη (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013) , Ιερουσαλήμ (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013)

Μαργαρίτα Παπαντώνη: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής “Πέτρας” και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Συμμετείχε στις παραστάσεις : Αναζητώντας τον Καβάφη (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013), Ένας κάποιος παράδεισος 2 (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013), Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα (σκην. Κώστας Αρζόγλου, 2012), Πέρσες (σκην. Νίκος Διονύσιος, 2012). Ως βοηθός σκηνοθέτη εργάστηκε στις παραστάσεις: Ιερουσαλήμ (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013), Αναζητώντας τον Καβάφη (σκην. Βάνα Πεφάνη, 2013).

Afisa Jack & Jill

 

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός – Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)

Πληροφορίες Παράστασης:
Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:00, από 1 Φεβρουαρίου και για 20 μόνο παραστάσεις.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here