Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, οι Βυζαντινοί Ύμνοι των Παθών συναντούν την συγκλονιστική 6η Συμφωνία του Tchaikovsky, γνωστή ως «Παθητική». Ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, μέσα στο κατανυκτικό φως και κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο πρώτο μέρος η καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής υμνωδίας Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας άλλοτε a cappella και άλλοτε με τη συνοδεία σολίστ της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

karantzi_tsambropoulos_2015_04

Στο δεύτερο μέρος, η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή της, διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου θα αποδώσει ένα έργο – σταθμό στην Ιστορία της Μουσικής, την 6η Συμφωνία του Tchaikovsky. Πρόκειται για την τελευταία Συμφωνία που συνέθεσε ο μεγάλος συνθέτης λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή και στην οποία αποτυπώνει έντονα, με τραγικό αλλά και μεγαλειώδη τρόπο, το προαίσθημα ή ίσως τη γνώση και την αναμονή του επικείμενου θανάτου του. Δεκαπέντε ημέρες μετά την πρώτη εκτέλεση της Παθητικής Συμφωνίας, στις 6 Νοεμβρίου του 1893 ο Tchaikovsky άφησε την τελευταία του πνοή.

metropolitan_orchestra_athens_2015_04

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Αίθουσα: Θέατρο

Πειραιώς 206, Ταύρος,
τηλ. 210 3418550

Ώρα: 21:00

Τιμή εισιτηρίων: 10€ (ενιαία)

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα, μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: τηλ. 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00
και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος mcf.gr

Επίσης, στα Εκδοτήρια Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Αθήνα
και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here