Η δυναμική επιστροφή των Karmica με το Ροκ τραγούδι «Ζήτω τα κάτω» και η ξεχωριστή συνεργασία τους με τον Παντελή Αμπαζή.

Με το απόλυτα δυναμικό, χαρούμενο, ηλεκτρικό «Ζήτω τα κάτω» που κυκλοφορεί από την Heaven music το συγκρότημα των Karmica διεκδικεί τη θέση του στην ελληνική ροκ μουσική σκηνή. Οι Θάνος Μπιλάλης, Καλλιόπη Πολένα και Θανάσης Πολένας στο δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα συνεργάζονται με τον ξεχωριστό Παντελή Αμπαζή που υπογράφει το ιδιότυπο μουσικά και στιχουργικά τραγούδι, συμμετέχοντας παράλληλα ερμηνευτικά σ’ αυτό.

Με επιρροές από την classic rock σκηνή έχοντας ως πηγή έμπνευσής τον έρωτα και την αγάπη τους για τη μουσική και τη ζωή και κινητήρια δύναμη την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι οι Karmica έχουν δώσει με επιτυχία το προσωπικό τους στίγμα αγγίζοντας τις καρδιές των ακροατών. «Σε καιρούς δύσκολους και αβέβαιους, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και χιούμορ, μ΄ ένα τραγούδι με έντονο rock n’ roll ρυθμό και ένα στίχο που υμνεί κάθε αντίθετο, κάθε διαφορετικό, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα όλων μας» τονίζουν οι Karmica, ενώ ο Παντελής Αμπαζής συμπληρώνει «Στην Ελλάδα των αντιθέσεων, του άσπρου-μαύρου, του πάνω-κάτω, του μέσα-έξω, που ισχύει ταυτόχρονα κι αυτό και το αντίθετο του, που το πιο ενδιαφέρον μέρος της Αθήνας είναι τα Άνω Εξάρχεια – Κάτω Κολωνάκι, ας αναφωνήσουμε “Παντελώς Καρμικά” όλοι together εν χορώ: Κάτω τα ζήτω».

Το τραγούδι αποτελεί προάγγελο της νέας δισκογραφικής δουλειάς, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Tο video clip του τραγούδιου γυρίστηκε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Σπύρου Καψίλη ενώ συμμετείχαν αλφαβητικά πέραν του Παντελή Αμπαζή οι Λάμπρος Βασιλόπουλος, Εύη Βιγκοπούλου, Μαρίνα Γώγου, Νίκος Δημήτρης, Μαρία Εγγλεζάκη, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Νίκος Καλοχέρης, Γιώργος Κρασσάς, Ιωάννα Λαχανά, Τζούλιο Μετσάι, Κωσταντίνος Νιχωρίτης, Γιάννης Σκουλάς, Πέτρος Τρούλης, Άντζελα Τσέτσου, Αλέξανδρος Φουρούλης, Φίλιππος Χάσκης, Μάκης Χριστόπουλος , ενώ από την σχολή χορού της Όλιας Στεφανίδου χόρεψαν οι μαθήτριες Ζωή Αλαφάκη, Αλκμήνη Αμπαζή, Ελισσώ Αμπαζή, Ιωάννα Γιασλακιώτη, Όλγα-Μαρία Καγκαράκη, Ντόρα Κάλτσου, Ελισάβετ Κόκκολη, Αγλαΐα Οικονομίδη και Μαρκέλλα Πρίφτη.

Ζήτω τα Εξάρχεια
Και το κυριλίκι
Ζήτω και τα πρόβατα,
Ζήτω και οι λύκοι
Ζήτω και το βρώμικο,
Ζήτω το γκουρμέ
Ζήτω και τα όχι,
Ζήτω και τα ναι

Ζήτω το περπάτημα,
Ζήτω και τ’ αμάξι
Ζήτω οι καριόλες,
Ζήτω κι οι εντάξει.
Ζήτω τα πεντάστερα
Μα κι η στρωματσάδα
Ζήτω και η συννεφιά,
Ζήτω κι η λιακάδα.

Ζήτω και οι έντεχνοι,
Ζήτω και οι σκύλοι
Ζήτω κι οι εχθροί μας
Που το παίζουν φίλοι
Ζήτω και η θάλασσα,
Ζήτω το βουνό
Ζήτω και το yes,
Ζήτω και το no.

Ζήτω ο Βορράς,
Ζήτω και ο Νότος
Ζήτω και ο δεύτερος,
Ζήτω και ο πρώτος
Ζήτω η ανατολή,
Ζήτω και η δύση
Ζήτω και το πρόβλημα,
Ζήτω και η λύση

Ζήτω τα κάτω,
Κάτω τα ζήτω (x3)
Ζήτω τα αντίθετα,
Ελλάδα Ζήτω

Ζήτω η οργάνωση
Και το τουρλουμπούκι
Ζήτω το σαξόφωνο,
Ζήτω το μπουζούκι
Ζήτω η ρετσίνα,
Ζήτω κι η σαμπάνια
Ζήτω και το σκι,
Ζήτω και τα μπάνια.

Ζήτω και τα τραίνα,
Ζήτω τα βαπόρια
Ζήτω τα κορίτσια,
Ζήτω και τ’ αγόρια.
Ζήτω και τα κότερα,
Ζήτω κι η βαρκάδα
Ζήτω τα αντίθετα,
Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω τα κάτω,
Κάτω τα ζήτω (x3)
Ζήτω τα αντίθετα,
Ελλάδα Ζήτωωωωω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here