Μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες παραδοσιακού τραγουδιού, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, έρχεται για δύο εμφανίσεις στο Γυάλινο Up Stage, με το σχήμα «Νότιο Τόξο» αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους.

Θα μας παρουσιάσει την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της, που ηχογραφήθηκε στο Μοναστήρι Αγ. Γεωργίου στην Κάρπαθο αλλά και παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια, με τη χορευτική συμβολή του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου φιλοξενούμενος καλλιτέχνης και αγαπημένος φίλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ενώ στις 24, ο δεξιοτέχνης στη λύρα και διεθνούς φήμης μουσικός, Σωκράτης Σινόπουλος.

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου έχει διακριθεί διεθνώς, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες σε όλο τον κόσμο.  Στο χώρο της Ελληνικής δημοτικής μουσικής έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις επί σειρά ετών με τους: Δόμνα Σαμίου, Αρχείο Ελληνικής Μουσικής, Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, Αρχείο Ελληνικής Δισκογραφίας κ.α ενώ στο χώρο του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού με τους: Ν. Ξυδάκη, Ν. Παπάζογλου, Π. Δουρδουμπάκη, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Π. Θαλασσινό κ.α.

Στο χώρο της Ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, από το 2013 συνεργάζεται με τον διάσημο συνθέτη και μουσικό Jordi Savall σε συναυλίες σε Ευρώπη και Ασία. Ο Savall έγινε ευρύτερα γνωστός για τη μουσική του στην βραβευμένη ταινία “Όλα τα πρωινά του κόσμου”.
Επίσης συνεργάζεται με το μουσικό συγκρότημα «L’ Arpeggiata» σε συναυλίες στην Ευρώπη.

Από το 2011 παραδίδει σεμινάρια Ελληνικού τραγουδιού σε εξαμηνιαία βάση στη Μασσαλία. Διδάσκει δημοτικό τραγούδι στο μεταπτυχιακό του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και, από το 2016, διδάσκει και στο μεταπτυχιακό του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2013 έχει υπό την ευθύνη της τη διδασκαλία στη Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου.

Δύο βραδιές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, συγκίνησης και καλής ενέργειας που θα φέρουν την ελληνική παραδοσιακή μουσική στο σύγχρονο παγκόσμιο σκηνικό!

Παίζουν οι μουσικοί:
Στέφανος Δορμπαράκης: Κανονάκι, φωνή
Γιώργος Κοντογιάννης: Κρητική λύρα, udu, μπεντίρ
Κυριάκος Ταπάκης: Ούτι, Ισπανικό laud
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: Χορευτικοί σχολιασμοί, τσαμπούνα
Κατερίνα Παπαδοπούλου: Τραγούδι, σύλληψη και επιμέλεια προγράμματος, επιλογή τραγουδιών.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου: Καλεσμένος ο Παντελής Θαλασσινός
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου: Καλεσμένος ο Σωκράτης Σινόπουλος 
Ώρα έναρξης: 22:00

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – UpStage
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Τιμές
13 ευρώ μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ ποτό σto bar
16 ευρώ μπύρα ή κρασί σε τραπέζι
18 ευρώ το ποτό σε τραπέζι
40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr
ηλεκτρονικά στο www.viva.gr
τηλεφωνικά στο 11876

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here