Τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη σε μουσική του Χάρη Παπαδόπουλου γράφτηκαν το διάστημα 2001-2003. “Μακρυγιάννης Κοντογιάννης κι η Ελλάδα ακόμα ζει” (η πρώτη εργασία μιας τριλογίας) που είχε αναγγείλει ο Μανώλης το 2004.

Ο Δημητρης Κοντογιάννης, ερμηνευτής 5 τραγουδιών, είναι αυτός που έχει ερμηνεύσει τα περισσότερα τραγούδια του Μ. Ρασούλη.

Η Πρωτοεμφανιζόμενη Street Choir of Hatera, ερμηνεύει “Η κόλαση μου είσαι εσύ” σαν από εξέδρα γηπέδου και αποτελεί την πρώτη ρυθμική χορωδία παγκοσμίως.

“Τα Λιμενάρια” ερμηνεύει ο Αργύρης Μπακιρτζής, (γράφτηκε ειδικά γι’ αυτόν) “φτιάξτο και δώστο στον Αργύρη” είπε στον Χάρη ο Μανώλης.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές από live στην Αθήνα (2004), ερμηνεύουν μοναδικά το “Μια μέρα ο Άγιος Γεώργιος” για πρώτη φορά σε δίσκο του Ρασούλη.

cd_makrygiannis_kontogiannis_2015

Βερολίνο1995, συναυλία στο “Σπίτι των Πολιτισμών του Κόσμου” (Haus der kulturen der welt), η Ναταλία Ρασούλη καθηλώνει το κοινό με τις ερμηνείες της στο “Nick the Greek” και στο “Υπάρχει μια Ελλάδα” (τίτλος της τελευταίας συνέντευξης του Μανώλη).

Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει, κατ’ επιθυμία του Ρασούλη, το πιο ιδεολογικό του τραγούδι (όπως συνήθιζε να λέει συχνά) “Ο μέσα μου Guevara”.

Ο δίσκος κλείνει με το “Μόνος στη Θεσσαλονίκη” από τον σύνθετη. Ένα τραγούδι για τον Μανώλη στη Θεσσαλονίκη από τον ίδιο.

Στον πρόλογο και επίλογο του δίσκου, η φωνή του Μανώλη Ρασούλη.

Υ.Γ. Εξώφυλλο: Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του στιχουργού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here