Οι «Μικρές Ιστορίες» είναι η αίσια κατάληξη μιας διαδρομής που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, με αφορμή την απροσδόκητη «ένταξη» του Lucio Dalla στην «ορχήστρα των αγγέλων»!!

Όταν συνήλθα κάπως από το σοκ, έγραψα ένα τραγούδι γι αυτόν και ο επιστήθιος φίλος μου Θάνος Γκιουλετζής, ο φοβερός αυτός βιολιστής, μού σύστησε τον χαρισματικότατο Ματί Παλαιολόγο, στον οποίο οφείλω αμέτρητες ευχαριστίες για την λεπτότητα της προσέγγισής του στις ενορχηστρώσεις. Αποκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν «θαυμαστές διαστάσεις» διότι αφ’ ενός τα τραγούδια γράφονταν το ένα μετά το άλλο, αφ’ ετέρου, χωρίς ακόμα να το συνειδητοποιώ, βρέθηκα να «συνταξιδεύω» με ανθρώπους που μόνο μέσω της φαντασίας μου μπορούσα να συνυπάρξω!

mikres_istories_cover_2016_04_001

Δεν ήταν το συνηθέστερο να ακούω τραγούδια μου ερμηνευμένα από τον Αργύρη Μπακιρτζή, την Καλλιόπη Βέττα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, ή να βρεθώ αντιμέτωπος με την εκστατική αφήγηση στίχων μου από τον Κώστα Αρζόγλου, στο τραγούδι «Χειμώνας».

Το τραγούδι για τον «Lucio Dalla» το αφιερώνω στον εκλεκτό μου φίλο Χρήστο Μιχαηλίδη για όλους εκείνους τους λόγους που, ενώ τους γνωρίζει πολύ καλά, η ευγένεια και η γενναιοδωρία του τον κάνουν να προσποιείται ότι έχει άγνοια.

Καλή ακρόαση
Περικλής Κυπραίος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here