Μάιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Inner Ear

H Inner Ear σας προσκαλεί σ’ ένα εξωτικό μουσικό ταξίδι στη συναρπαστική ζούγκλα του King Elephant. O ένας από τους τρεις Baby Guru, που μας συστήθηκε πρόσφατα στα live τους ως η ήρεμη δύναμη πίσω από τα ντραμς, έρχεται τώρα με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο να επιβεβαιώσει ότι η δημιουργία –και στην περίπτωσή του η μουσική- είναι η καλύτερη μορφή αυτό-ψυχανάλυσης.

Σε μια περίοδο της ζωής του που όλα πήγαιναν στραβά, ο King Elephant βρήκε καταφύγιο στο υπόγειο studio του και σαν γνήσιο νυκτόβιο αφιέρωσε όλη του την μεταμεσονύκτια ενέργεια σε ένα παιχνίδι με ήχους και όργανα (πιάνο, σαξόφωνο, κρουστά), ηχογραφώντας τον εαυτό του και δημιουργώντας άπειρα samples. O Obi Serotone (Baby Guru) βοήθησε στα φωνητικά και μετά ξεκίνησε η περιπέτεια του editing.  Κόβοντας και ράβοντας αμέτρητα samples ο King Elephant άρχισε να χτίζει κομμάτια, πάντα με κυρίαρχο στοιχείο τα κρουστά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύχρωμο ηχητικό ταξίδι που αλλάζει φόρμες σαν καλειδοσκόπιο, διεγείρει τις αισθήσεις και εξάπτει τη φαντασία.  Αρχέγονοι ήχοι και Αφρικάνικα τύμπανα, jazzy διαθέσεις, διαλογιστικά samples, μελαγχολικές μελωδίες και ψυχεδελικά φωνητικά συνυπάρχουν στο βασίλειο του “King Elephant”.

Το album “King Elephant” κυκλοφορεί από την Inner Ear, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here