Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στο Λονδίνο του 1953, «Η Ποντικοπαγίδα», η νέα επιτυχημένη θεατρική παράσταση με την υπογραφή της Agatha Christie, συμπληρώνει τις 100 παραστάσεις της. Το βράδυ της δεξίωσης που γίνεται παρουσία όλων των συντελεστών για να γιορτάσουν το γεγονός, ο διάσημος και αλαζών Αμερικανός σκηνοθέτης, Leo Kopernick (Adrien Brody) που θα μετέφερε το έργο στο σινεμά, βρίσκεται δολοφονημένος. Ο επιθεωρητής Stoppard (Sam Rockwell) και η αρχάρια βοηθός του, Stalker (Saoirse Ronan), αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο…

Ο Tom George σκηνοθετεί την κωμωδία μυστηρίου «Κοίτα Τους Πώς Τρέχουν» (“See How They Run”), εκμεταλλευόμενος τα μέγιστα την εξαιρετική διανομή αλλά και το έξυπνο σενάριο του Mark Chappell. Στήνοντας μια κινηματογραφική ιστορία μυστηρίου μέσα στη θεατρική μεταφορά ίσως του πιο διάσημου αστυνομικού έργου στον κόσμο, το ευφυές σενάριο «χτίζει» εντέχνως τη μία πλοκή μέσα στην άλλη, δίχως να προδίδει τα μυστικά της θρυλικής «Ποντικοπαγίδας». Το έργο της Christie, άλλωστε, εξακολουθεί να παίζεται έως και σήμερα αδιαλείπτως στο West End –διόλου τυχαία.

Με φλεγματικό χιούμορ, θαυμάσιες ερμηνείες από όλους τους εκλεκτούς ηθοποιούς πάνω στον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχει αναλάβει ο καθένας τους, αυτοσαρκαστική διάθεση τόσο για τις ιστορίες μυστηρίου όσο και για το ίδιο το σινεμά, στιλάτη σκηνοθεσία και τεχνική αρτιότητα, το φιλμ του Tom George αποτελεί εξαιρετική επιλογή για κινηματογραφική διασκέδαση. Αν είναι κάτι περισσότερο; Για κάποιους ίσως και όχι, ωστόσο για όσους αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, όλα τα απαραίτητα συστατικά είναι στη θέση τους και μάλιστα διανθισμένα με χιούμορ. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να καθίσουμε αναπαυτικά στις θέσεις μας και να απολαύσουμε την κινηματογραφική διαδρομή.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here