Το Fish*Count*Project δεν είναι άλλο ένα hip hop album. Είναι μελωδίες και ρυθμοί, αρχαίοι και μη, σκέψεις και αναμνήσεις που ξεχειλίζουν από το μυαλό ενός διαφορετικού rapper.

Ο Κόμης Χ δεν μέτρησε την προηγούμενη χρονιά σε μήνες. Πιο ακριβής μονάδα μέτρησης θα ήταν τα τραγούδια. Επανήλθε ύστερα από τη μακράς διαρκείας σιγή του και σε κάθε βήμα που ακολουθούσε άφηνε για αποτύπωμα ένα νέο μουσικό δημιούργημα. Τώρα, στέκεται ορθός και ώριμος για να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο του album με τίτλο “Fish*Count*Project”.

Λένε πως τα καλύτερα αποτελέσματα προκύπτουν από απρόβλεπτες συγκυρίες. Αυτό συνέβη και με το συγκεκριμένο δίσκο, ο οποίος συγκροτήθηκε …κατά λάθος. Δεν γεννήθηκε εκ προμελέτης, αλλά αυτή είναι και η μαγεία της μουσικής δημιουργίας. Σε μία ξαφνική παλίρροια ιδεών για μελωδίες, ο Κόμης Χ βρίσκει φωνή μέσω φίλων-συνεργατών που ξέρουν να μεταφράζουν κάθε του ήχο.

Ένας δίσκος που εξελίσσεται ως σε μία σειρά συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που αναδεικνύουν το καλλιτεχνικό μήνυμα ότι τα συναισθήματα δεν γνωρίζουν συγκεκριμένο μουσικό είδος και όργανο. Οι θεματικές επικεντρώνονται σε ιστορίες και πρόσωπα της καθημερινής ζωής που θυμίζουν λίγο από την δροσιά της θάλασσας, την αδρεναλίνη που προκαλεί ο άνεμος και τη δίψα για ζωή.

Στην αρχή κάνει την είσοδο της η «Μυρσίνη», που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του Σωτήρη Νούκα όταν ο Κόμης Χ απλά σκαρφιζόταν στίχους και εκείνος του προσέθετε νότες ή πειραματιζόταν. Με τον ίδιο τρόπο, έλαβε μορφή και το “Τρελάθηκε ο κόσμος”, το οποίο ο Νίκος Βογιατζάκης εμπλούτισε με το λαούτο του. Μαζί τους ήταν και ο Κώστας Τοπούζης ο οποίο χρωμάτισε και τα δύο κομμάτια με την ποντιακή του λύρα.

Ένα ακόμα σημείο του δίσκου που χαράκτηκε τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά αυθόρμητα είναι το “Στύγα”. Η γκάιντα του Τριαντάφυλλου Κωνσταντινίδη προσδίδει το χθόνιο χαρακτήρα που κατείχε η αρχέγονη θεά. Σε επόμενο στάδιο είναι το “Απόψε τραγουδάμε” το οποίο ο ίδιος ο Κόμης Χ παραδέχεται ότι είναι μουσικό παιδί του Αντώνη Ζαφειρόπουλου. Ο πολυτάλαντος φίλος του κατάφερε με το πρώτο άκουσμα να του τραβήξει την προσοχή με το συγκεκριμένο instrumental. Προσέθεσε στίχους και το εκτέλεσε μαζί με τον Θοδωρή Μαυρογιώργη ο οποίος συμμερίστηκε την έκπληξη του μόλις το άκουσε. Και τέλος το “Άνθρωπος στη θάλασσα”, στο οποίο ο Σάκης Αζάς έχει παραδώσει την μουσική του ως ένα παραδοσιακά σκοτεινό πάπλωμα.

Τι χαρακτηρίζει τελικά έναν δίσκο; Το είδος που υπηρετεί; Ο Κόμης Χ απαντά όχι. Είναι οι άνθρωποι του που ξεδιπλώνουν όσα σκέφτονται μέσα από τις δημιουργίες του και επιθυμούν να τα μοιραστούν απλόχερα με τους ακροατές. Το Fish*Count*Project δεν είναι άλλο ένα hip hop album. Είναι ένα σύνολο μουσικών που ενώνουν τις ικανότητες τους, με ειλικρίνεια στο όνομα της τέχνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here