Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Αθηνά Γκούμα

Με νότες αισιοδοξίας που «έπεσαν» στο Κηποθέατρο Παπάγου τη Παρασκευή 9 Ιουλίου, η καταξιωμένη και διαχρονική ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα έκανε αυτό που η ίδια γνωρίζει καλύτερα. Να παραμένει δηλαδή αισιόδοξη και να υπηρετεί την Τέχνη. Έχοντας λοιπόν ως φάρο την ελπίδα και την ανάγκη του κόσμου για ψυχαγωγία, ξεκίνησε το οδοιπορικό των συναυλιών της με τίτλο-ύμνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο «Μια Ελλάδα φως». Τα εφαλτήρια τραγούδια του προγράμματος «Ας κρατήσουν οι χοροί» και «Γεια σου Χαρά σου Βενετιά» έδωσαν αμέσως το έναυσμα της ευχάριστης ατμόσφαιρας που ακολούθησε.

Η Κωνσταντίνα διαθέτει μια στιβαρή φωνή με σπάνια χροιά και αναμφισβήτητα είναι ικανή να ερμηνεύσει μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών, μπαλάντες, ρομαντικά τραγούδια όπως το «Τηλεφωνώ» του Μ. Alejandro αλλά και τραγούδια έντονα ρυθμικά όπως το latin «Χόρεψε» ή το «Στον επόμενο τόνο» όπου την είδαμε έκθαμβοι να …ροκάρει! Κατόπιν, η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στο τραγούδι «Μη φέγγεις ζηλεύω» θέλοντας να τονίσει την επαφή του δημιουργού με τον τραγουδιστή που του δίνει τη φωνή του, τη χροιά του και τον βοηθάει να γίνει γνωστό το έργο του στο ευρύ κοινό που είναι και ο τελικός αποδέκτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά από τα τραγούδια που ερμήνευσε την ωρίμασαν καλλιτεχνικά μέσα στο χρόνο και η ίδια πρόσφερε αυτή την εμπειρία της στο κοινό. Έτσι δικαιολογεί και την άμεση επαφή με το κοινό, την αλληλεπίδρασή με αυτό, μια σχέση που δίνει τη δύναμη και τον απαραίτητο παλμό στον καλλιτέχνη.

Έτσι λοιπόν η Κωνσταντίνα κάλυπτε την άχαρη απόσταση που υπήρχε ανάμεσα στη σκηνή και το κοινό και προς έκπληξη όλων πλησίασε τον “θεατή” Μάκη Δελαπόρτα ο οποίος σιγόνταρε μαζί της το τραγούδι «Θάλασσες» του Μάριου Τόκα. Επ’ ευκαιρίας, ο γνωστός ηθοποιός μα και βιογράφος, τόνισε ότι η Κωνσταντίνα είναι η πρώτη διδάξασα αυτού του τραγουδιού.

Μερικές νότες ακόμη αισιοδοξίας, έδωσαν και δύο συνοδοιπόροι της Κωνσταντίνας, η Τίνα Αλεξοπούλου και ο Γιώργος Χουβαρδάς, οι οποίοι ανάμεσα σε τραγούδια γνωστών συνθετών έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στο μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα με τραγούδια όπως το «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε» και «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου».

Η Κωνσταντίνα, μαζί με τους συνοδοιπόρους της, μας ανέβασε ακόμη στους «Πέντε ανέμους» μέσα στη «Ζάλη» του καλοκαιριού, δίνοντας το «Δηλητήριο» σε κάθε τι που καταστρέφει τον ψυχισμό μας και σε κάθε τι που μπορεί να υποκαταστήσει τη σχέση μας με τη μουσική. Η ίδια δεν παρέλειψε βέβαια να υμνήσει το αγαπημένο της νησί, την Κύπρο, με το «Ούλα Χαλάλι σου», την «Τηλλυρκώτισσα» και τα «Ριάλια».

Η ερμηνεύτρια συνέχισε με γνωστά ελληνικά τραγούδια, κάνοντας ενδιάμεσα ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα και με ζωντάνια και κέφι φώτισε τη νύχτα μας, βοηθώντας το κοινό να ενωθεί μεταξύ του παρά τις επιβεβλημένες αποστάσεις. Στο τέλος της βραδιάς, ως πρωταγωνιστές πλέον, με τα τραγούδια κτήμα μας, όλοι νοσταλγήσαμε, σιγοτραγουδήσαμε και απολαύσαμε μια όμορφη συναυλία…

Να σημειωθεί ότι στο μοναδικό αυτό μουσικό οδοιπορικό, την Κωνσταντίνα πλαισιώνει πολυμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη. Η Κωνσταντίνα συνεχίζει τις συναυλίες της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας…

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here