Η μουσική παράσταση “Από το κορίτσι του τεκέ στο Χάραμα Καισαριανής” που παρουσιάζεται στη Σφίγγα, είναι ένα μουσικό οδοιπορικό από το προπολεμικό ρεμπέτικο στο αστικό λαϊκό τραγούδι, έτσι όπως γεννήθηκε και χαράχτηκε μέσα στο περιθώριο του κοινωνικού ιστού, τις φυλακές, τους τεκέδες, τα πορνεία και όπως διαμορφώθηκε και γαλουχήθηκε μέσα από τον πόνο των απόκληρων, των ξενιτεμένων, των προσφύγων και των εκτελεσμένων αγωνιστών.

Βασισμένο στα ομώνυμα βιβλία και cd του Γιάννη Τσιαντή που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μετρονόμος, και σε ταξιδεύουν σε παραμερισμένες σελίδες ιστορίας. Από το μυθικό μουσικό υπόκοσμο των τεκέδων και των χαμαιτυπείων της Δραπετσώνας, στις θυσιαστικές
μάχες των προσφυγικών γειτονιών της Καισαριανής.
Ένα μουσικό θυμίαμα από νταλκά, μέθη, αίμα και μελάνη μιας εποχής σκληρής επιβίωσης και θυσιαστικής αντίστασης, εμπνευσμένο από εκείνους τους άσημους Ρωμιούς που διατήρησαν σαν ιερό κειμήλιο τον κυτταρικό μας πολιτισμό… το Γλέντι, το Σεβντά, την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη.

Αυτός ο μουσικός διάλογος πολιτισμού και ιστορίας, μέσα από μελωδικές γραμμές που μεταφέρουν τον λόγο και την εποχή σε ένα επιτραπέζιο τραγούδισμα που ευωδιάζει πεντάγραμμα από τσαμπουκά, ανοιχτοσύνη, μόχθο, αμπέλι και ελιά, μοιάζει σαν εκείνο το τραπέζωμα της ίδιας μας της Μάνας, της Μάνας μας Ελλάς!

Μια μουσική Ανθολογία από Ρεμπέτικα, Σμυρναίικα, Λαϊκά και νεότερες συνθέσεις του Γιάννη Τσιαντή σε στίχους Τάσου Κακλαμάνη, Γιάννη Τσιαντή και Δημήτρη Λέντζου.

Γιάννης Τσιαντής: Τραγούδι, αφήγηση, μπαγλαμά
Τάσος Κακλαμάνης: Τραγούδι, μπουζούκι
Γιάννης Χαραλαμπάκης: Τραγούδι, μπουζούκι
Δημήτρης Μικρού: Τραγούδι, κιθάρα
Δημήτρης Παπαδάμης: Ακορντεόν
Κώστας Σπηλιόπουλος: Κοντραμπάσο

Μουσική επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Γιάννης Χαραλαμπάκης

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149

Eίσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here