14/9/2010
www.musiccorner.gr

Ο Κωστής Μαραβέγιας, ένας από τους πιο προικισμένους και ξεχωριστούς δημιουργούς της νέας γενιάς με την αστείρευτη ενέργεια, την θετική αύρα και το ανεξάντλητο κέφι, ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας καλωσορίζει όλους στον αισιόδοξο, πολύχρωμο, ρυθμικό αλλά και μοναδικά ταλαντούχο κόσμο του.

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποτελεί από μόνος του ξεχωριστό είδος για την ελληνική μουσική πραγματικότητα. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δημιούργησε το δικό του ρεύμα στον χάρτη της ελληνικής δισκογραφίας, ένα ισχυρό ρεύμα που μεγαλώνει με εντυπωσιακά αυξανόμενο ρυθμό και αγκαλιάζει κοινό από όλες τις ηλικίες και με ευρύτερες μουσικές προτιμήσεις, που τον ακολουθεί φανατικά σε κάθε του εμφάνιση.

Πολυρυθμία και ποικίλες μουσικές επιρροές συνθέτουν τον χαρακτήρα και τον προσωπικό ήχο του Κωστή Μαραβέγια που αγαπήθηκε από ραδιόφωνα, τύπο και κοινό. Στη καθιέρωση αυτού του χαρακτήρα συμβάλλει και η “Ilegal” μπάντα του Μαραβέγια με τους εξαιρετικούς της μουσικούς και μόνιμους συνεργάτες του.

Το αξιοσημείωτο στην μέχρι τώρα πορεία του Μαραβέγια είναι πως αυτή η επιτυχία δεν ήρθε ως αποτέλεσμα επικοινωνιακής στρατηγικής ή συστηματικής προβολής από τα ΜΜΕ, αλλά από τον κόσμο, που πρώτος, από στόμα σε στόμα διέδωσε αρχικά στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη αλλά σιγά σιγά σε όλη την χώρα, το γνωστό πια μυστικό για το φαινόμενο Maraveyas Ilegal, για να φτάσουμε στην μεγάλη επιτυχία της φετινής χρονιάς που τον βρήκε από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν να γεμίζει ασφυκτικά κάθε Δευτέρα το club του Σταυρού του Νότου, με ενδιάμεσες πετυχημένες εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη που έπαιρναν συνεχώς παράταση αλλά και με συναυλίες στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Ο Κωστής Μαραβέγιας επανέρχεται δριμύτερος αυτό το καλοκαίρι και υπόσχεται να μεταδώσει το κέφι και την αισιοδοξία του σε όλη την καλοκαιρινή Ελλάδα. Στο πρόγραμμα του παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα του δουλειά, Welcome to Greeceπου περιλαμβάνει τραγούδια που ήδη έχουν γνωρίσει θερμή υποδοχή από  κοινό, κριτικούς και Τύπο, όπως το Άσε με να μπω και το Δυο Γυναίκες και το ομώνυμο του δίσκου κομμάτι σε ένα άκρως χορευτικό remix την αναδόμηση του οποίου ανέλαβε ο DJ Palov (Σπήλιος Χριστόπουλος), το εν δεύτερο δηλαδή των Palov & Mishkin που από το 2006 έχουν εδραιωθεί στη διεθνή μουσική σκηνή ως  re–editors/remixers με κυκλοφορίες που κατάφεραν να ενσωματωθούν στα playlist μερικών εκ των γνωστότερων djs.

Φυσικά δεν θα λείψουν και παλιότερες του επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό, όπως το Δε ζητάω πολλά και το Που να βρω μια να σου μοιάζει. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από κάποιες διασκευές-έκπληξη που παρουσιάζονται από την εξαιρετική και ευφάνταστη μπάντα του, Maraveyas ilegal, αλλά κι από κάποια από τα τραγούδια που ετοιμάζει για την καινούρια του δουλειά τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό αυτό το καλοκαίρι και θα διαμορφωθούν επίσης από την αμφίδρομη και ζωντανή σχέση που δημιουργείται σε κάθε παράσταση μεταξύ δημιουργού και κοινού.

Τα πάρτι που στήνουν ο Κωστής Μαραβέγιας και η μπάντα του σε κάθε συναυλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσει με κέφι και αισιοδοξία μία καλοκαιρινή βραδιά και να παρασυρθεί ο κόσμος που θα παρευρεθεί εκεί από την αστείρευτη ενέργεια, το μοναδικό πάθος στη σκηνή και τις χαρούμενες μελωδίες, με τους ‘σκεπτόμενους’ όμως στίχους. Αν δεν έχετε βρεθεί σε κάποιο live του Κωστή Μαραβέγια δύσκολα μπορεί να περιγραφεί η εμπειρία αυτής της μοναδικής γιορτής μέχρι πρωίας, με το ατέλειωτο κέφι, τη συγκίνηση, τη νοσταλγία και κυρίως την έμπνευση πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή.

Οι “Maraveyas Ilegal” λοιπόν δίνουν ραντεβού με το κοινό της Θεσσαλονίκης στη Βαβυλωνία του Μύλου, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΜΥΛΟΣ – ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here