Χθες ήταν προγραμματισμένη στο Gazarte η εμφάνιση ενός Ισραηλινού τραγουδιστή, του Idan Raichel.
Σύμφωνα με τα σχετικά δελτία τύπου, μαζί του θα εμφανίζονταν ως guest οι Γιάννης Κότσιρας και Ελένη Τσαλιγοπούλου. Τελευταία στιγμή οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες, ακύρωσαν τη συμμετοχή τους με «λακωνικά» μηνύματα στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook:

————–

Γιάννης Κότσιρας – Yiannis Kotsiras
Σας ενημερώνω, ότι δεν θα παρευρεθώ στην αποψινή συναυλία στο Gazarte.

kotsiras_anakoinwsi_2015_11_001

————–

Ο πραγματικός λόγος της ακύρωσης, ήταν μια ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, που καλούσε τους καλλιτέχνες να μη πάρουν μέρος στη συναυλία, καθώς ο Idan Raichel έχει κατηγορηθεί ότι υποστηρίζει περιπτώσεις βασανισμών που διέπραξαν Ισραηλινοί σε βάρος Παλαιστινίων, ενώ επικροτεί απόλυτα και τις σφαγές των άμαχων Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό.

Μόλις ενημερώθηκαν για τα παραπάνω, οι δύο καλλιτέχνες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο live, κάτι που κάποιους στενοχώρησε καθώς συνέβη τελευταία στιγμή (όταν πολύς κόσμος είχε ήδη αγοράσει τα εισιτήριά του) αλλά οι περισσότεροι φαίνεται να επικρότησαν τη στάση τους με μηνύματα που έστειλαν στις προσωπικές τους σελίδες.

kotsiras_tsaligopoulou_2008
Φωτο: Δημήτρης Δρύστελλας (MusicCorner.gr 2008)

Αξίζει να αναφερθεί και μια πολύ “θυμωμένη” ανάρτηση που έκανε ο γνωστός καλλιτέχνης Χρήστος Κωσταντόπουλος σχετικά με τη συναυλία, στη δική του σελίδα στο facebook:
“Για κακή μου τύχη βρέθηκα χθες βράδυ στο ”Γκαζάρτε” για τη συναυλία ενός Ισραηλινού ”καλλιτέχνη” που υποστηρίζει βασανιστές ενώ βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ισραηλινού στρατού στις μαζικές δολοφονίες άμαχων Παλαιστινίων. Δυστυχώς, δεν είχα ακούσει τίποτα γι’ αυτόν πέραν κάποιων τραγουδιών του. Θα συμμετείχαν και οι τραγουδιστές Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιάννης Κότσιρας οι οποίοι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους για ηθικούς λόγους και αυτό ήταν προς τιμήν τους.
Το ”Γκαζάρτε” ένας χώρος πανάκριβος, υψηλής αισθητικής, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, θυσίασε στο βωμό του χρήματος τις βαριές κατηγορίες για τον Ισραηλινό και ακόμα χειρότερα δεν ενημέρωσαν κανέναν για την κατ’ επιλογή απουσία των 2 Ελλήνων τραγουδιστών, ούτε τηλεφωνικά (πήρα ο ίδιος τηλέφωνο πριν τη συναυλία), ούτε στην είσοδο την ώρα που τσέπωναν τα χρήματα (14 ευρώ στο μπαρ χωρίς ποτό) του κόσμου. Δεν αναφέρθηκε τίποτα ούτε στην αρχή, ούτε στη μέση, ούτε και στο τέλος της συναυλίας για την απουσία των τραγουδιστών και όταν καταλάβαμε όλοι ότι το πρόγραμμα τελείωσε, εντελώς συμπτωματικά, δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος στο ταμείο για να απευθυνθείς, παρά μόνο οι σερβιτόροι οι οποίοι είπαν πως δεν ξέρουν λεπτομέρειες.
Είναι καιρός πια, να ξυπνήσουμε και να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε χώρους που πουλάνε μούρη και μας εξαπατούν απροκάλυπτα, χωρίς τύψεις, μόνο και μόνο για να γεμίσει η τσεπούλα τους. Και υπάρχουν πολλοί δήθεν χώροι που πουλάνε περιτύλιγμα, υψηλή τέχνη και εντυπωσιασμό και ο σκοπός τους είναι αισχροκέρδεια και βρόμικη μπίζνα.”

konstantopoulos_message_2015_11_001

 

Το MusicCorner επικροτεί απόλυτα τη στάση των δύο Ελλήνων καλλιτεχνών. Να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη συναυλία, δεν αναφέρθηκε ποτέ μέσα από τις σελίδες μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here