Με τη μουσική παράσταση «Κράτησα τη ζωή μου… » ανοίγει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η αυλαία του «The Αrt Project», που διοργανώνει η 5η Εποχή στο θέατρο ΑΛΜΑ.

Η μελοποίηση ποιητικών κειμένων είναι η μεγάλη συμβολή του Μίκη Θεοδωράκη στην ελληνική συμφιλίωση. Ένα αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη που σφράγισε τη σύγχρονη ελληνική μουσική και κοινωνική πραγματικότητα.

theodorakis_afisa_2019_01_002

Πέντε από τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύουν πέντε από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.
Ο Κώστας Θωμαΐδης, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Απόστολος Ρίζος, η Ηρώ Σαΐα και ο Παναγιώτης Τσεβάς, ζωντανεύουν μέσα από τις ερμηνείες τους τους κύκλους τραγουδιών «Μικρές Κυκλάδες» (σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη), «Λιποτάχτες» (σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη), «Επιφάνια» [σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη] «6+1 Θαλασσινά φεγγάρια» (σε ποίηση Νίκου Γκάτσου) και «Λυρικά» (σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη), αναδεικνύοντας τη βαθιά λυρική πλευρά του συνθέτη.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο συνθέτης Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης για περισσότερο από μια δεκαετία του Μίκη Θεοδωράκη και της Ορχήστρας του.

Την σκηνοθετική επιμέλεια της μουσικής παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ΑΛΜΑ

Εισιτήρια:
15€ κανονικό
12€ μειωμένο

Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here