Μετά το πρώτο single “Είσαι Λιμάνι Μου” που κυκλοφόρησε ως προπομπός του ομώνυμου δίσκου, η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Πιπίτσας Κληροπούλου, κυκλοφορεί από την Polyphoniki Records σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ένας δίσκος που θυμίζει παλιές εποχές της ελληνικής δισκογραφίας, όπου πυρήνας του έργου είναι ο συνθέτης και τα τραγούδια ερμηνεύονται από διαφορετικούς τραγουδιστές. Η ενορχήστρωση συνδυάζει κλασικά με παραδοσιακά στοιχεία και περιλαμβάνει μόνο φυσικά όργανα, ενώ η μίξη έγινε με αναλογικά μηχανήματα ήχου.

Για την δημιουργία του δίσκου, η Πιπίτσα Κληροπούλου συνεργάστηκε με σπουδαίους και αγαπημένους ερμηνευτές, όπως η Ερωφίλη, ο Κώστας Λειβαδάς η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Βαγγέλης Δούβαλης και η Ειρήνη Τσιλιγιάννη. Τους στίχους του δίσκου υπογράφουν η Αναστασία Δούμα, η Μαρία Γκιτζένη και η Μαρία Ρήγα.

Αν και το «Είσαι Λιμάνι Μου» είναι το ντεμπούτο της στη δισκογραφία, η Πιπίτσα Κληροπούλου δεν είναι νέα στο χώρο, καθώς έχει εκδώσει μουσικά βιβλία, έχει συνθέσει παιδικά τραγούδια, ορχηστρική μουσική, πρωτότυπη μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ερμηνευτές όπως η Ανδριάνα Μπάμπαλη, οι Encardia, η Σοφία Αρβανίτη, η Λουκία Σλάβη, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, κ.ά.

Για την ηχογράφηση του δίσκου συνεργάστηκαν καταξιωμένοι μουσικοί:
Σταύρος Καβαλιεράτος – Ακουστικό μπάσο, Κοντραμπάσο
Νικόλας Καγιαλάρης – Μπουζούκι
Πιπίτσα Κληροπούλου – Πιάνο
Ανδρέας Νικόλης – Τύμπανα
Παντελής Ντζιάλας – Κιθάρα
Καίτη Πάντζαρη – Βιολοντσέλο
Κωστής Τεστετζόγλου – Κρουστά
Σπύρος Τραυλός – Βιολί

Σύνθεση – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Πιπίτσα Κληροπούλου
Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: Πέτρος Πετρόπουλος
Επιμέλεια Οπτικής Επικοινωνίας : Κωνσταντίνος Δίλζας
Artwork: Ζωή Λούφα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here