Η αφήγηση μίας συνηθισμένης μέρας στη ζωή της Κλαρίσα Ντάλογουεη, μίας μεσήλικης γυναίκας στο μεσοπολεμικό Λονδίνο και πώς φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα επηρεάζουν και αναδιαμορφώνουν την οπτική της για τη ζωή.

Στον χώρο υπάρχουν δύο Ντάλογουεη. Η μία Ντάλογουεη, στα πλήκτρα, αφηγείται στους καλεσμένους της, μέσα από σκέψεις, ήχους, εικόνες, την ιστορία εκείνης της ημέρας και πώς την επηρέασε. Η δεύτερη Ντάλογουεη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους καλεσμένους της, λίγη ώρα πριν.

Με αφορμή το βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ, «Η Κυρία Ντάλογουεη», ένα από τα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα μεταμοντέρνα μυθιστορήματα του 20ου αιώνα, ο Γρηγόρης Χατζάκης στήνει μία παράσταση για τη δύναμη της ζωής, την αξία της υποκειμενικότητα του χρόνου, το απροσμέτρητο μέγεθος του τίποτα.

Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνογραφική Επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Κοστούμια: Λίλα Νόβα
Επιμέλεια Κίνησης: Πετρίνα Γιαννάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου
Γραφιστική Επιμέλεια – Curating Consultant: Michelangelo Bevilacqua
Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς
Γραφείο Τύπου – Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν
Δώρα Παρδάλη
Ελένη Σιδηροκαστρίτη

Πρεμιέρα: Δευτέρα, 9 Μαΐου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη στις 9:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Παρένθεση
Διον. Εφέσου 3, Αμπελόκηποι (στάση μετρό: Αμπελόκηποι)
Κρατήσεις: τηλ. 6943732758

Τιμές εισιτηρίων: 10 €

«Παρένθεση»
Ο Χρήστος Καπενής και ο Γρηγόρης Χατζάκης, που αποτελούν τη θεατρική ομάδα Ginger Creepers Theater Band, μας συστήνουν το νέο τους εγχείρημα, την «Παρένθεση».
Μετά τα δύο χρόνια θεατρικής παύσης –έχοντας επικεντρωθεί στο διαδικτυακό έργο τους, αφού δημιούργησαν σε συνεργασία με την πλατφόρμα aejaa, το νέο οπτικοακουστικό είδος Ραδιοπτικό Θέατρο (Radioptical Theater) και παρουσίασαν εκεί 5 δουλειές –επιστρέφουν ανοίγοντας έναν δικό τους χώρο, που συστήνουν ως «χώρο πειραμάτων».
Έναν χώρο που στόχο έχει τη συνάντηση ανθρώπων και τον ανοιχτό άμεσο διάλογο σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία. Συστήνουν, λοιπόν, την «Παρένθεσή» τους με δύο παραγωγές. Δύο ιστορίες προσωπικής επαναδιαπραγμάτευσης. Το «Καθόμαστε Σε Ένα Τραπέζι. Ο Ένας Κοιτάει Τις Γρίλιες. Από Κάπου Ακούγεται Ο Τελευταίος Λύκος», με αφορμή το βιβλίο του Λάσλο Κρασναχορκάι «Ο Τελευταίος Λύκος» και την «Κυρία Ντάλογουεη», εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, με τη σταθερή συνεργάτη της ομάδας Δώρα Παρδάλη και την Ελένη Σιδηροκαστρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here