Η InSideOut Music Web Promotion παρουσιάζει τον Κύριλλο Διαμαντίδη, έναν δυναμικά ανερχόμενο στιχουργό – τραγουδιστή, όπου μέσα σε δύσκολες εποχές για τη δισκογραφία και τους νέους καλλιτέχνες, βρίσκει το ύφος και τον τρόπο να εκφραστεί και να καταθέσει τη δική του μουσική πρόταση.

Έχοντας ήδη αρκετές συνεργασίες με πετυχημένες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, έρχεται σήμερα και μας συστήνεται μέσα από το 1ο του Digital Single με τίτλο «The Face of the Dawn», στο όποιο υπογράφει τους στίχους και σε μουσική – ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Καρύδα, ξαφνιάζοντάς μας ευχάριστα με το τελικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας και επίσημα πλέον την δισκογραφική του πορεία.

Πρωτότυποι στίχοι:

Another day I see the dawn
without you beside me
Another night I sing alone
without your voice to guide me

For all those moments that we had
I’ll always be so grateful
And all those times I saw your eyes
my God you were so beautiful

Strangers walking passing by
I thought I saw you standing
Another game of my mind
my lonely heart is crying

So many sleepless endless nights
I dream of you with eyes open
And then I come to realize
My heart will be forever broken

Come on and take this pain away
Come on and heal my soul
Give me a smile, a glimpse and say
today you’ll see with me the dawn

Another day we see the dawn
I see you there beside me
I’ll never sing a night alone
Your voice is here to guide me

Another day I see the dawn…

Ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά:

Άλλη μια μέρα που βλέπω την αυγή
χωρίς εσένα πλάι μου
Άλλη μια νύχτα που τραγουδώ
χωρίς τη φωνή σου να με οδηγεί

Για όλες τις στιγμές που ζήσαμε
θα είμαι πάντα ευγνώμων
Και όλες αυτές τις φορές που είδα τα μάτια σου
Θεέ μου ήσουν τόσο όμορφη

Ξένοι περνούν δίπλα μου
Νόμιζα ότι σε είδα
Άλλο ένα παιχνίδι του μυαλού μου
Η μόνη καρδιά μου κλαίει

Τόσες πολλές άγρυπνες, ατέλειωτες νύχτες
Σε ονειρεύομαι με μάτια ανοιχτά
Και μετά συνειδητοποιώ
Ότι η καρδιά μου θα είναι για πάντα ραγισμένη

Έλα και πάρε μακριά αυτόν τον πόνο
Έλα και γιάτρεψε την ψυχή μου
Χαμογέλασε μου, κοίταξε με και πες μου
Ότι σήμερα θα δούμε μαζί την αυγή

Άλλη μια μέρα που βλέπουμε την αυγή
Σε βλέπω εκεί δίπλα μου
Δεν θα ξανατραγουδήσω άλλη νύχτα μόνος
Η φωνή σου είναι εδώ να με οδηγεί

Άλλη μια μέρα που βλέπω την αυγή…

 

Λίγα λόγια για τον Κύριλλο Διαμαντίδη
Ο Κύριλλος Διαμαντίδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου στις 6 Μαΐου 1982. Από πολύ μικρός ένιωσε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη μουσική λόγω του πατέρα του που έπαιζε κιθάρα, μπουζούκι και τραγουδούσε. Η πρώτη στιγμή που θυμάται να μαγεύτηκε από τον ήχο της μουσικής ήταν σε ηλικία 6 ετών, όταν άκουσε τον πατέρα του να τραγουδάει στη μητέρα του το ‘Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο’. Το ξεκίνημά του στο τραγούδι ήταν, όπως ο ίδιος λέει, δειλό, και ο λόγος ήταν η κώφωση που είχε στο δεξί του αυτί από τη μέρα που γεννήθηκε. Ξεκίνησε να σιγοτραγουδά με φίλους σε παρέες και σιγά σιγά άρχισε να νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Λόγω του διαζυγίου των γονιών του στα 11 του, βρήκε καταφύγιο στα ακούσματα της έντεχνης και ροκ μουσικής.

Το 2002, σε ηλικία 20 ετών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Λέσβο μαζί με τον Χρήστο Τσιλόπουλο, τραγουδώντας διασκευές σε τοπικές μουσικές σκηνές. Στα 24 του ενσωματώθηκε στο τοπικό συγκρότημα των Nemesis, ως τραγουδιστής. Με τους Nemesis έμεινε για 5 χρόνια, μέχρι το 2011. Το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν το άνοιγμα της συναυλίας των Scorpions στο Κάστρο της Μυτιλήνης το καλοκαίρι του 2009, όταν το θρυλικό συγκρότημα επισκέφτηκε το νησί της Λέσβου. Το 2010, οι Nemesis μελοποίησαν στίχους του Αντώνη Πρωτοπάτση, πρωτεργάτη της Λεσβιακής Άνοιξης, και ο Κύριλλος τραγούδησε τα 8 από τα 10 τραγούδια αυτής της δουλειάς.

Από το 2011 μέχρι το 2017, η μουσική πορεία του Κύριλλου έκανε μια παύση με ελάχιστες εμφανίσεις στο πλευρό του μουσικού Μιχάλη Δεμερτζή, λόγω της απόφασής του να κυνηγήσει μια καριέρα πάνω στις επιχειρήσεις, τη διερμηνεία και το μάρκετινγκ στην Αθήνα.

Όμως η αγάπη του για το τραγούδι δεν είχε σβήσει κι έτσι, το Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε να ξαναμπεί στη δράση για να κυνηγήσει το όνειρό του. Με εμφανίσεις του σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως η Αρχιτεκτονική, το Holywood Stage και άλλες, ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην πρωτεύουσα.

Το 2018 γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Καρύδα όπου μαζί του έκανε το πρώτο βήμα στη δισκογραφία μέσα από την συνεργασία του με την InSideOut Music Web Promotion, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του 1ου του Digital Single «The Face of the Dawn» σε μουσική του Αλέξανδρου Καρύδα και στίχους του ιδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here