Γράφει η Γιούλη Σεβρή
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Για άλλη μια φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προς ενίσχυση του έργου του «Ασύλου του Παιδιού», συρρέοντας και γεμίζοντας το Βασιλικό Θέατρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία – αφιέρωμα στην Εdith Piaf. Χαρήκαμε, λοιπόν, τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Λίζας  Ξανθοπούλου, και τη χαρισματική ερμηνεύτρια, Βασιλική Ρούσση.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Βασιλική μεγαλούργησε. Δεν υποστήριξε απλά μουσικά το αφιέρωμα, δεν τραγούδησε απλά τα γνώριμα αλλά και τα λιγότερο δημοφιλή τραγούδια της Piaf. H Βασιλική Ρούσση υπερέβη τα πεπερασμένα όρια της μουσικής ερμηνείας και μας πήγε όλους αλλού. Μας προσγείωσε κατευθείαν μέσα στην καρδιά της Edith, μας ευθυγράμμισε απευθείας με τον τρόπο που η μεγάλη αυτή καλλιτέχνιδα βίωνε και αφουγκραζόταν τον κόσμο. Μας ξενάγησε διαδοχικά σε κάθε αντισυμβατική, ταραχώδη, τρυφερή, παιχνιδιάρικη και μελαγχολική της διάσταση –και το έκανε με τέτοια αρτιότητα τεχνικής, περισσή εκφραστικότητα και υποκριτική δεινότητα ώστε να εξασφαλιστεί η επανάληψη αυτού του υπέροχου θεάματος στις 25 Φεβρουαρίου.

 

Η ευρηματική σκηνοθεσία του Αθανάσιου Κολαλά, οι εκφραστικές αφηγηματικές παρεμβολές του Χρίστου Στυλιανού, τα μελωδικά ντουέτα με τον πολλά υποσχόμενο Αλέξανδρο Τζιοβάνη, πλαισιωμένα όλα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συνετέλεσαν ώστε το κοινό να ενθουσιαστεί και να καταχειροκροτήσει ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο υψηλής ποιότητας.

 

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές γι’ αυτή τη βραδιά υψηλής αισθητικής και αληθινής τέχνης. ευχαριστούμε γι’ αυτή τη βραδιά en rose

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here