Νέο videoclip από τον Λάγνη που μας καλεί να γίνουμε φορείς!

Ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο σε ξερονήσι του Αιγαίου και στη Σύρο, το βίντεο μας προσκαλεί να γίνουμε φορείς πίστης, ελπίδας, ευθύνης, αγάπης και φωτός.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, έπλευσε στο νησάκι Διδύμη έναντι της Ερμούπολης Σύρου, όπου ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε το ακόλουθο video στο πλαίσιο της κίνησης για την ανάδειξη της σημαντικότητας του πρώτου φάρου της Ελλάδας, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1834, όμως τώρα έχει παραμεληθεί και εγκαταλειφθεί στα άγρια στοιχεία της φύσης.

Με αποκαλυπτικούς στίχους που θίγουν θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, το κομμάτι «Φορέας» πραγματεύεται χωρίς δισταγμό την εμμονή με την εικόνα, την ανισορροπία στις οικογενειακές σχέσεις, την υλιστική προσέγγιση του κόσμου, τη στείρα κουλτούρα της εγχώριας showbiz, τον φόβο του διαφορετικού, την παράνοια του κορωνοϊού και πολλά προβλήματα της κοινωνικής πραγματικότητας.

Με τη συνοδεία της βιρτουόζου Λένας Χατζηγρηγορίου στο βιολί, το βιντεοκλίπ καταγράφει μελωδικά, στιχουργικά και οπτικά όσα συμβαίνουν, όσα σκεφτόμαστε, όσα αισθανόμαστε και όσα δεν θέλουμε να δούμε ή να ακούσουμε.

Στους βασικούς συντελεστές του κομματιού, συναντάμε μια ομάδα επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου. Ο παραγωγός Κωνσταντίνος «Jumper» Δήμας έχει επιμεληθεί την μουσική σύνθεση, ενώ η Λένα Χατζηγρηγορίου έπαιξε βιολί και ανέλαβε την σύνθεση των εγχόρδων. Ο Δημήτρης Κοντιζάς ανέλαβε την ηχογράφηση, το edit και το sound design και την τελική μίξη επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κουφουδάκης στο Hotbox Studio.

Στο οπτικό κομμάτι, ο Μάρκος Τράκας σκηνοθέτησε και μόνταρε το video clip, ο Γιώργος Ρούσσος ανέλαβε την διεύθυνση φωτογραφίας και το coloring, ο Γιάννης Ρούσσος έφτιαξε το εξώφυλλο και τέλος, ο Γιάννης «Yamel» Μελέτιος δημιούργησε τα animations.

Το κομμάτι «Φορέας» παρομοιάζεται από τους δημιουργούς με μία γροθιά στο στομάχι. Σκληροπυρηνικό χωρίς να είναι σκληρό, με ήχο σύγχρονο αλλά και ραπ της παλιάς σχολής, ακούγεται εύκολα αλλά παράλληλα βάζει τον ακροατή σε βαθιές σκέψεις. Ένα κράμα ιδεών, μουσικής και εικόνας που δεν περνά απαρατήρητο.

“Ταξιδέψαμε με την καταξιωμένη βιολονίστα Λένα Χατζηγρηγορίου σε βραχονησίδα του Αιγαίου για να ηχογραφήσουμε και να βιντεοσκοπήσουμε το τραγούδι “Φορέας”.
Στόχος μας η ανάδειξη του παλαιότερου (χτίστηκε το 1834) και υψηλότερου φάρου της Ελλάδας (30 μέτρα) που αυτή τη στιγμή υπόκειται στη φθορά του χρόνου και τη λησμονιά των ανθρώπων”.

Χρήστος Πανοηλίας “Λάγνης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here