Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου
Φωτογραφίες: Παυλίνα Πλουμπίδη

Μετά από μια περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, να που επιστρέφει ο Λεωνίδας Μπαλάφας στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο club του Σταυρού του Νότου –ξέρεις, εκεί στη γνωστή γωνία Φραντζή και Θαρύπου. Παρασκευή 3 Μαρτίου, λοιπόν, το πρώτο ραντεβού, αλλά είπαμε να μην πάμε απ’ τους πρώτους κι έτσι τον ακούσαμε στην τρίτη εμφάνισή του (ακολουθούν άλλες τρεις, στο ίδιο μέρος τις Παρασκευές, προλαβαίνετε). Το μαγαζί κατά τις 23:00 ήταν πλέον γεμάτο και η απόδειξη για τούτο, ότι η μοναδική γωνιά που βρήκα να σταθώ ήταν ένα κρύο σκαλοπάτι. Να σημειωθεί κάπου εδώ ότι, αν δεν παρέμενε ο πάνω όροφος κλειστός, τα πάντα θα ήταν πιο άνετα για όλους κι εγώ θα είχα φύγει χωρίς κρυάδες απ’ τον εξαερισμό πίσω μου. (Να θυμηθώ να μην παραπονεθώ ποτέ ξανά σε μαγαζί για ανεπαρκή εξαερισμό…)

mpalafas_live_2017_03_004

Όσον αφορά στο ρεπερτόριο της βραδιάς, λίγο πολύ είναι γνωστό στους πιστούς θαυμαστές του Λεωνίδα Μπαλάφα που αποτελούσαν την πλειονότητα του κοινού, μαζί με κάποιους, λίγους, «άκουσα-κιθάρα-και-μπήκα-για-μια-μπύρα». Ακούσαμε παλιότερα μεν, αγαπημένα δε, τραγούδια όπως τα «Τρεις ευχές», «Θα ‘ρθω να σε κλέψω μια βραδιά», «Ταξίδι για να σε βρω» καθώς και διασκευές που μας ανέβασαν όπως το παραδοσιακό «Ντίλι-ντίλι το καντήλι» και το «Staying alive». Εννοείται ότι περίμενα πώς και πώς να ακούσω για άλλη μια φορά τον «Πυροσβεστήρα» και εννοείται πως έτσι έγινε –και το τραγούδησα, δυνατά, χωρίς ίχνος ελέους για τους γύρω μου! Πήραμε και μια γεύση από την πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Λίκνο»: «Γιατρέ μου», «Τι μου φταίει» και «Για τα καστανά σου μάτια», δείγμα μόνο από το υλικό του τελευταίου δίσκου, και μας άρεσαν πολύ!

 

By and large, που λέγανε και στο χωριό μου, πρόκειται για άλλη μια εμφάνιση του Λεωνίδα Μπαλάφα που θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με ένα πάρτι. Ένα πάρτι που γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό όσο περνάει η ώρα και… όσο κατεβαίνει η στάθμη της μπύρας! Α, και που διαρκεί αρκετά, μιας και ο Λεωνίδας δύσκολα εγκαταλείπει τη σκηνή και το μικρόφωνο!

Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε και, αν μη τι άλλο, δεν θα το μετανιώσετε!

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here