31/5/2013
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ε, λοιπόν, πρώτη φορά έβλεπα τη σκηνή της Αυλαίας κατάμεστη από μουσικά όργανα! Ήξερα πως ο Remi (Άγγελος Κυπριανός) είχε σχεδόν σταθερή μπάντα όσον αφορά στα όργανα. Εκείνη τη μέρα όμως, κάτι θα ήταν διαφορετικό! Αφού έφτασα αρκετά νωρίς, κάθισα δίπλα του σε ένα τραπέζι και του ζήτησα να μου πει περαιτέρω για το τι θα βλέπαμε, για το ταξίδι του στην Ευρώπη και για τον καινούργιο του δίσκο “The road not taken“…

remi_live_2013_05_19

Music Corner: Τι θα δούμε σήμερα Άγγελε; Πόσα όργανα είναι τέλος πάντων πάνω στη σκηνή;
Remi: Έχουμε 10 όργανα! Έχουμε αποχαιρετιστήριο σήμερα. Είμαστε μαζεμένοι όλοι όσοι έχουμε παίξει στο σχήμα. Έχουμε κάνει ένα special playlist με όλα τα τραγούδια που υπάρχουν στη δισκογραφία μας. Έχουμε συνδυάσει δυο celli, ένα βιολί, κρουστά, τύμπανα, ακορντεόν, πιάνο, ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, φωνές, πνευστά, τα πάντα…!

Music Corner: Επομένως το σημερινό είναι κάτι σαν αποχαιρετιστήριο reunion… Πότε φεύγεις;
Remi: Φεύγω την Κυριακή με σταθμούς Βενετία, Λισαβόνα, Παρίσι, Πράγα, Άμστερνταμ.

Music Corner: Αυτές τις μέρες είχαμε και το Vol. 1 του τρίτου δίσκου σου, “The road not taken”, στο site του bandcamp. Μόνο εκεί θα μπορεί να το ακούει κανείς;
Remi: Όχι, θα το τυπώσω κάποια στιγμή, μετά το καλοκαίρι.

remi_live_2013_05_02

Music Corner: Και το Vol. 2;
Remi: Επίσης μετά το καλοκαίρι!

Music Corner: Ποιες είναι οι συνολικές σου εντυπώσεις από την καινούργια σου δουλειά;
Remi: Είναι μια στροφή ηχητικά. Είναι ένα πιο μπαντικό πράγμα. Για μένα είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να βγάλω! Τα κομμάτια τα δουλέψαμε όλη τη σεζόν και δεθήκαμε μέσα απο αυτό. Δουλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε ως το τέλος και γράφτηκε ακριβώς όπως ήθελα να γραφτεί. Το χώρισα σε δύο μέρη για να είναι ιστορίες πριν και μετά το ταξίδι.

Music Corner: Το live αυτό είναι το τελευταίο μιας σεζόν δηλαδή… Και νομίζω οτι αυτή η σεζόν ήταν η καλύτερή σου ως τώρα, έπαιξες πολύ το χειμώνα στην Αθήνα και ήσουν πολύ δημιουργικός.
Remi: Ήταν η καλύτερη σεζόν, παρόλο που είχαμε δύσκολο χειμώνα. Κάναμε πολλά ωραία πράγματα με τους συνεργάτες και παίξαμε όπου μπορούσαμε, όσο μπορούσαμε, σε Αθήνα και επαρχία.

remi_live_2013_05_04

Η αρχή στο πρόγραμμα έγινε με κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο. Οφείλω να ομολογήσω ότι από την πρώτη ακρόαση στο bandcamp μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον. Στον καινούργιο δίσκο είναι ένας πραγματικά διαφορετικός Remi, πιο rock n’ roll από ποτέ, με πινελιές folk και country μουσικής. Ο ήχος είναι φανερά εμπλουτισμένος, πόσο μάλλον εκείνο το βράδυ που είχε τόσα όργανα να τον συνοδεύουν επί σκηνής!

Το βράδυ είχε επίσης και τα ακουστικά του, αφού ο Remi πάντα τα τιμά στα live του. Το πολύ νοσταλγικό και μελαγχολικό ντουέτο του με τη Δανάη Μωραΐτη, “Something for the road”, σκέπασε το μαγαζί σαν κάτι πολύ γλυκό, ό,τι πρέπει για ένα αποχαιρετιστήριο live…

Όταν ξεκινήσαμε όμως, ο Remi μας υποσχέθηκε χορό. Οι άκρως ελκυστικές και γεμάτες τρέλα συνοδοί του, άφησαν τα όργανα και το “Stupid Cupid” πήρε φωτιά μέσα από το χορό τους σε έξαλλους ρυθμούς rock n’ roll! Αργότερα, ο Άγγελος άφησε τις κυρίες στη σκηνή και μαζί με τη ντάμα του μας απέδειξε πως το rock n’ roll δεν είναι απλά κάτι που τραγουδάς ή το ακολουθείς ρυθμικά στην κιθάρα σου… είναι κάτι που το ‘χεις!

remi_live_2013_05_30

Γενικότερα, μιλάμε για ένα live γεμάτο εκπλήξεις, γεμάτο σκηνικά και συνθέσεις που δεν έχουμε ξανακούσει σε εμφάνιση της μπάντας. Λαμπρό παράδειγμα οι απίστευτες ενορχηστρώσεις στα κομμάτια “Dear sir” και “The gospel of the road”, στα οποία 10 όργανα εκτελούσαν μια σύνθεση, ώστε να μην ξέρεις πού να εστιάσεις. Όλα τα όργανα δυνατά, όλη η μπάντα γεμάτη ενέργεια και κέφι. O Remi και η μπάντα του είναι μια παρέα κι αυτό φάνηκε τόσο στη διάρκεια των κομματιών, όσο και στα μικρά “διαλείμματα”. Μπορεί πλέον οι δρόμοι κάποιων να έχουν χωρίσει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όταν βρουν ευκαιρία να βρεθούν μαζί στη σκηνή δε θα το απολαύσουν σα να είναι η τελευταία!

Για το τέλος, όπως κάθε φορά, τα blues είχαν την τιμητική τους. Ο Άγγελος αφήνει την κιθάρα και απολαμβάνει τη μουσική της μπάντας φωνάζοντας στο μικρόφωνο “Let it roll, baby, roll” ! Νομίζω ήταν η κατάλληλη εκτόνωση ακριβώς πριν το προσεχώς Eurotrip…!

Το live της Τρίτης ήταν ένα από τα πιο διασκεδαστικά και αυθεντικά που θα μπορούσαμε να δούμε σήμερα από νέους καλλιτέχνες. Κομμάτια κι από τις τρεις δισκογραφικές δουλειές (“Street Serenade”, “The gospel of the road”, “The road not taken”), ρυθμικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις, πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Μουσικές που πραγματικά λείπουν από τις δισκοθήκες, τους υπολογιστές και τα ραδιόφωνά μας. Είδαμε έναν Remi πιο ανανεωμένο από ποτέ. Και κάτι μου λέει ότι μετά το Eurotrip θα τον δούμε ακόμα πιο δυναμικό, με καινούργιες ιστορίες από το δρόμο…

remi_live_2013_05_33

Με το Remi (φωνητικά, κιθάρα, φυσαρμόνικα) έπαιξαν οι:
Ηλιάνα Κορέτση: ηλεκτρικό τσέλο, φωνητικά
Δόρα Θανοπούλου: ακορνετόν, πιάνο
Μάκης Καφετζιδάκης: μπάσο
Βαγγέλης Κόρακας: ντραμς, κρουστά
Γεράσιμος Ζαβιτσάνος: ντραμς, κρουστά
Δανάη Μωραΐτη: βιολί
Μάνια Φαλιέρα: φωνητικά
Dim Lps: ηλεκτρική κιθάρα
Αίγλη Δράκου: τσέλο

——————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here