Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου
26/5/2010
www.musiccorner.gr

Σάββατο βράδυ (22/5) και ο προορισμός μας για σήμερα είναι το Γκάζι και το ΚΟΟ ΚΟΟ στην οδό Ιάκχου, για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της πρώτης δουλειάς των Lexicon Project. Έντεκα παρά μπαίνουμε στο μαγαζί. Αρκετός κόσμος έχει ήδη φτάσει και μέσα σε μια ώρα ο χώρος είναι γεμάτος φίλους που περιμένουν να ανέβουν στη σκηνή ο Μιχάλης, ο Γιάννης, ο Κοσμάς και ο Πάνος. Γύρω στις δώδεκα οι LEXICON PROJECT ανεβαίνουν στη σκηνή και το πάρτι ξεκινάει: γιατί μόνο σαν πάρτι μπορείς να χαρακτηρίσεις τη διάθεση και το κλίμα που επικρατεί στο live τους!

Το πρώτο κομμάτι που ακούστηκε ήταν το δικό τους “Νεωρείων 37”, ορχηστικό και πολύ ατμοσφαιρικό. Στη συνέχεια ακούσαμε τραγούδια από την προσωπική τους δουλειά με τίτλο το όνομά τους καθώς και διασκευές από γνωστά ελληνικά και ξένα κομμάτια όπως : “I can’t escape myself”, “psycho killer”, “song 2”, “μέρες αδέσποτες”, “το γράμμα” καθώς και ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο του “βιβλίου των ηρώων” του Παύλου Σιδηρόπουλου και του “something in the way” των Nirvana! Ακόμα μας άρεσε πολύ όταν πήρε την σκυτάλη ο κιθαρίστας του γκρουπ Γιάννης Κοκώνης και τραγούδησε το “κάτω στην πόλη” από Μωρά στη φωτιά και ξεσήκωσε το κοινό!

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι καλεσμένοι – φίλοι των LEXICON PROJECT. Έτσι πρώτος ανέβηκε στη σκηνή ο Βασίλης, τραγουδιστής των ROSEBLEED που ξεχώρισαν από το school wave festival και από κει και πέρα ακολούθησαν η Τζοάνα Ντρίγκο, οι Όναρ, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης από την “Ανοιχτή θάλασσα”, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και τέλος ο Γιώργος Χρανιώτης. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγούδησε το δικό του κομμάτι “Τα μπλουζ της άγριας νιότης” που πρώτος είχε ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Μάνος Ξυδούς.

Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά με πολύ ανεβασμένη διάθεση και ξεστό κλίμα χάρη στη φρεσκάδα, την ζωντάνια και βέβαια τις μουσικές των Μιχάλη Κεχαγιά, Γιάννη Κοκώνη, Πάνο Χαραλαμπίδη και Κοσμά Μπρούσαλη.

Φεύγοντας το μόνο σίγουρο είναι πώς την επόμενη φορά που θα ακούσουμε για live των LEXICON PROJECT θα είμαστε εκεί και όσοι δεν τους έχετε ακούσει μπορείτε να περάσετε από το ΚΟΟ ΚΟΟ σε μια από τις επόμενες εμφανίσεις τους μαζί με την Τζοάνα Ντρίγκο και τους Ανοιχτή θάλασσα, για να διαπιστώσετε τα λεγόμενά μας!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here