Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι Little Kiss Retro Band το καλωσορίζουν με μια swing διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού “Μενεξέδες και ζουμπούλια“.

Για τις ανάγκες του βίντεο ανέβηκαν σε μία από τις πιο φιλόξενες ταράτσες της Θεσσαλονίκης, αυτή του Little Big House hostel στην παλιά Άνω Πόλη. Έφεραν και τους φίλους τους από τη ρετρό ομάδα Jitterbugs Skg για να χορέψουν και το διασκέδασαν μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Η μελωδία του τραγουδιού έχει ρίζες που απλώνονται από τα Επτάνησα ως τη Μικρά Ασία και είναι τόσο δημοφιλές σε τόσα ελληνικά μέρη που είναι πια δύσκολο να οριστεί ο τόπος που πρωτοτραγουδήθηκε. Η διασκευή έγινε αυθόρμητα και αυτοσχεδιαστικά σε συνεργασία με τους μουσικούς που συμμετείχαν,
καθένας από τους οποίους πρόσφερε το δικό του μουσικό αποτύπωμα, από σουίνγκ μέχρι τσάρλεστον και ράγκταϊμ.

Οι Little Kiss Retro Band είναι οι: Ελένη Γκόλφω Μιχαηλίδη (τραγούδι), Φίλιππος Μουζάς (κιθάρες)

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Αλέξανδρος Καλταβερίδης
Μοντάζ, παραγωγή video: STEJO

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Καϊάφας (σαξόφωνο), Ηλίας Γκίρμπας (κλαρινέτο), Γιάννης Στεργιάδης (πιάνο), Μηνάς Βακαλούδης (μπάσο), Πάνος Κωφού (τύμπανα), Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί)

Χορεύουν οι: Σουζάνα Καϊλάρη, Ηλίας Καλπάκας, Θάλεια Παντικίδου, Σάκης Ρακιντζόπουλος, Ιωάννα Τοκμακίδου. Σερβιτόρα η Βίκυ Ταρνανά.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Little Big House στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here