11/7/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Μαριανότα Χαρέμη
www.musiccorner.gr

Με μια live εμφάνιση αποφάσισε ο Δήμος Αναστασιάδης να γιορτάσει την απονομή χρυσού δίσκου για το προηγούμενο άλμπουμ του. Το “Αντίθετη Τροχιά – deluxe edition” που κυκλοφόρησε στα μέσα του 2011, έπιασε το όριο για να γίνει χρυσό, λίγες βδομάδες μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, “Άλλος εγώ”, και η συγκυρία ήταν ιδανική. Σε ένα live, και απονομή και, ουσιαστικά, παρουσίαση…

Στο Mojito Bay, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας στην παραλιακή προς Σούνιο, φτάσαμε αρκετά νωρίς, αλλά η ώρα πέρασε ευχάριστα καθώς το μαγαζί ήταν σε πλήρη λειτουργία. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ιδιαίτερα εξυπηρετικοί, μας έκαναν να αισθανθούμε άνετα, παρότι ήμασταν οι πρώτοι από τους καλεσμένους που έφτασαν στο χώρο. Αργότερα άρχισαν να έρχονται οι υπεύθυνοι της εταιρείας και σιγά σιγά και οι υπόλοιποι καλεσμένοι με τον Δήμο Αναστασιάδη και τους μουσικούς του να κάνουν την εμφάνισή τους από τους τελευταίους της παρέας, στην οποία βρίσκονταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Βουρλιώτης με τη σύζυγό του, η Βίκυ Γεροθόδωρου με την κόρη της Nicole, η οποία προετοιμάζεται ήδη για καριέρα στο χώρο της μουσικής, η Krida που συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Δήμο και άλλοι.

Μετά τις καθιερωμένες χαιρετούρες, ο Δήμος και οι μουσικοί του αποσύρθηκαν για να προετοιμαστούν για τη συναυλία και βρήκαμε την ευκαιρία να του αποσπάσουμε δυο κουβέντες.

MusicCorner: Είμαστε εδώ απόψε για live και απονομή χρυσού για το “Αντίθετη Τροχιά – deluxe edition”, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Πώς αισθάνεσαι;
Δήμος Αναστασιάδης: Είναι πάρα πολύ τιμητικό και μόνο το γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν ακόμα καλλιτέχνες που βγάζουν cd και είμαι τυχερός που είμαι ένας απ’ αυτούς. Πόσο μάλλον όταν παίρνεις ένα χρυσό δίσκο στα χέρια σου, που είναι πλέον από τα πιο δύσκολα επιτεύγματα, καθώς ο κόσμος δεν αγοράζει πια cd, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα που θα τη συνοδεύσουμε με ένα όμορφο live για να γιορτάσουμε το χρυσό δίσκο, και να τιμήσουμε τον κόσμο που ήρθε και, φυσικά, τη δισκογραφική που συνδέεται με όλο αυτό.

MusicCorner: Πριν από ενάμιση μήνα κυκλοφόρησες το καινούριο σου cd, το “Άλλος εγώ”. Πόσο «άλλος» είσαι από την προηγούμενη δουλειά σου;
Δήμος Αναστασιάδης: Πιστεύω πως κάθε cd είναι διαφορετικό, κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό, κάθε στιγμή είναι διαφορετική. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα με πρώτο και κύριο ότι «μπλέχτηκα» με 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής, τα οποία έχω εντάξει στον καινούριο μου δίσκο. Έχει αλλάξει και η εμφάνισή μου, έκοψα το μαλλί, οπότε υπάρχει γενικά μια αλλαγή!

MusicCorner: Για το καλοκαίρι τι έχεις προγραμματίσει;
Δήμος Αναστασιάδης: Για καλοκαίρι θα κάνουμε ορισμένες εμφανίσεις, λίγες, όσες μπορεί να αντέξει αυτή η δύσκολη περίοδος και για εμάς και για τον κόσμο. Θα μοιραστώ με το κοινό κάτι που αγαπάω πολύ, που είναι η μουσική, τα τραγούδια, το πάρτι που σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε.

MusicCorner: Το νέο σου cd είναι το «τρίτο λάθος»;
Δήμος Αναστασιάδης: Αν είναι το τρίτο λάθος, ελπίζω …τα επόμενα cd να είναι τα σωστά! (γέλια).

MusicCorner: Και αν με τα «λάθος» cd παίρνεις χρυσό, τότε με τα σωστά τι θα γίνει;
Δήμος Αναστασιάδης: Έτσι όπως τα λες, μάλλον είναι …το τελευταίο μας χρυσό (γέλια)! Μπορεί, δεν ξέρω!

MusicCorner: Η νέα σου δουλειά πώς πάει;
Δήμος Αναστασιάδης: Πάει πάρα πάρα πολύ καλά, ο κόσμος πλέον αγοράζει περισσότερο μέσω internet, όμως έχει πολύ μεγάλη κίνηση, ειδικά το «Τώρα» το τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα μήνα. Όλα βαίνουν καλώς, δόξα τω Θεώ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι κι εγώ και η δισκογραφική μου κι ελπίζουμε το καλύτερο και γι’ αυτό το cd.

MusicCorner: Θα έχουμε σύντομα κι άλλο χρυσό, δηλαδή;
Δήμος Αναστασιάδης: Μακάρι, μακάρι!

MusicCorner: Δήμο σ’ ευχαριστούμε πολύ, καλή επιτυχία στο live και στο «Άλλος εγώ».
Δήμος Αναστασιάδης: Ευχαριστώ κι εγώ!

Βίκυ Γεροθόδωρου - Δήμος Αναστασιάδης - Τάσος Ξιναρής - Νίκος Βουρλιώτης

Λίγα λεπτά αργότερα στη σκηνή ανέβηκε ο διευθυντής της Universal Music Τάσος Ξιναρής που αφού καλωσόρισε το κοινό που βρέθηκε στο Mojito Bay για την απονομή, παρέδωσε το χρυσό δίσκο στον Δήμο Αναστασιάδη και τους άλλους συντελεστές του δίσκου, τον Γιώργο Ισαάκ, υπεύθυνο παραγωγής, τη Βίκυ Γεροθόδωρου που έγραψε τους στίχους των τραγουδιών, τους υπεύθυνους του studio CNC που έγιναν οι ηχογραφήσεις και την υπεύθυνη ελληνικού ρεπερτορίου της Universal Music, Άννα-Μαρία Αντίππα.

Αμέσως μετά, τη σκηνή κατέλαβαν οι μουσικοί του Δήμου Αναστασιάδη με την Αρλήν να ξεκινάει το πρόγραμμα και λίγο αργότερα τον Δήμο να ανεβαίνει στη σκηνή και να ερμηνεύει το «Θέλω Δεν Θέλω» και συνέχισε με ένα σερί από παλιότερες και νέες επιτυχίες του, αλλά και “Me And My Monkey”, “Back To Black”, «Αντίθετη Τροχιά», “Can’t Take My Eyes Off You” και αρκετά αποσπάσματα από επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, όπως των Φίλιππου Πλιάτσικα και Locomondo. Μετά το «Κόβω τη νύχτα στα δύο», ο Δήμος άφησε για λίγο τη σκηνή στην Αρλήν και τους μουσικούς του που μας ταξίδεψαν σε κουβανέζικους ρυθμούς.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Δήμος, με στεγνό μπλουζάκι, επέστρεψε στη σκηνή και ερμήνευσε το «Με σένα πλάι μου», το δισκογραφικό του ντουέτο με τον Στέλιο Ρόκκο. Συνέχεια με ένα mix κομματιών δικά του, Χατζηγιάννη, Ρόκκου, μέχρι Σαββόπουλο, Τσανακλίδου, Τρύπες, Σφακιανάκη και Πανούση ακούσαμε σ’ ένα live στο οποίο ο Δήμος ήταν ιδιαίτερα κεφάτος. Ερμήνευσε όλα τα κομμάτια του νέου του δίσκου, αρκετά από τα παλιότερα και αρκετά ακόμα άλλων καλλιτεχνών, Ελλήνων ή ξένων, προσεκτικά επιλεγμένα.

Κατά τις 3.30 ολοκληρώθηκε το live με τον Δήμο εμφανώς ικανοποιημένο. Εξαιρετικός ερμηνευτής, πλούσιο πρόγραμμα με αρκετές εναλλαγές ρυθμών και …εποχών, πολύ μεγάλη ενέργεια και απίστευτο κέφι, καθιστούν τον Δήμο Αναστασιάδη ανάμεσα στους καλλιτέχνες των οποίων τις εμφανίσεις δεν πρέπει να χάσουμε. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι, είναι ικανός να μας κάνει να ξεχάσουμε …τρόικες και μνημόνια και να διασκεδάσουμε χορεύοντας με τους ρυθμούς και τα τραγούδια του!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here