25/11/2013
www.musiccorner.gr

O Lucky Peterson είναι η μεγαλύτερη τριπλή …«απειλή» που δρα στο χώρο του σύγχρονου blues. Ξεχωριστή περίπτωση, ως πρώτος κιθαρίστας, καταπληκτικός οργανίστας και σπουδαίος τραγουδιστής. Ξεκίνησε ως το απόλυτο παιδί-θαύμα, όταν τον ανακάλυψε ο θρυλικός Willie Dixon σε ηλικία 3 ετών, και δύο χρόνια αργότερα (!) ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο και εμφανίζεται στο περίφημο «Tonight Show» ή αλλιώς στο «Ed Sullivan show» της αμερικάνικης τηλεόρασης – όντας ο μόνος bluesman με κοντά παντελόνια, κάνοντας μάλιστα και ένα hit!

lucky_peterson_2013_11_001

Εμαθε μουσική πλάι σε jazzmen όπως ο Bill Doggett και ο μεγάλος Jimmy Smith, έπαιξε με τους θρύλους Little Milton, Bobby “Blue” Bland και Kenny Neal και κυκλοφόρησε δίσκους με εταιρίες όπως οι Alligator, Verve, Blue Thumb και Birdology / Dreyfus. Δυστυχώς, μετά το αριστουργηματικό «Black Midnight Sun» του 2003, ο Peterson αντιμετώπισε προσωπικά προβλήματα με εθισμούς κλπ, που τον κράτησαν για τα επόμενα χρόνια μακριά από την επιτυχία που άξιζε.

lucky_peterson_tamara_2013_11_001

Μετά από θεραπείες και ηχογραφήσεις σε μικρές εταιρείες στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, επανήλθε με το περίφημο «You Can Always Turn Around» και μουσικές που τον τοποθετούν ξανά στην πρώτη γραμμή της δημιουργικότητας, αντανακλώντας τη μεγάλη στόφα του καλλιτέχνη που διαθέτει. H πληθώρα των live εμφανίσεών του σε όλον τον κόσμο και τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ, απλά επιβεβαιώνουν την τεράστια αξία του κι επιβραβεύουν τη μέχρι τώρα πορεία του.  Εάν κάποιος γνωρίζει καλά το blues, αυτός είναι σίγουρα ο Lucky Peterson…

LUCKY PETERSON: Hammond, κιθάρες
TAMARA PETERSON: τραγούδι
SEAN KELLERMAN: κιθάρα
RAUL VALDES: ντραμς
TIMOTHY WAITES: μπάσο

Κυριακή 1 ΔεκεμβρίουΤετάρτη, 4 Δεκεμβρίου

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις – 210 9213310

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Παρασκευή & Σάββατο στις 22.30 – Κυριακή & Δευτέρα στις 21.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 eur (φοιτητικά στο bar) – 20 eur (bar) – 30 eur & 35 eur (σε τραπέζι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here