Ο Σταύρος Σιόλας γράφει τη μουσική, ο Σταύρος Σταύρου τους στίχους και φτιάχνουν μια χώρα για τη φωνή της Μάγδας Βαρούχα. Και όλοι μαζί φτιάχνουν ένα τραγούδι – χώρα για όλους. Μια χώρα πάνω απ’ τα σύννεφα, χωρίς σημαία και σύνορα, με χάλκινα και πήλινα, με ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν. Μια χώρα που τα σπίτια είναι χτισμένα όνειρα. Και οι μόνοι δίνουν τα φιλιά τους σε άλλους μόνους και λιώνουν τα παπούτσια τους από αυτό τον χορό.

Και έτσι το τραγούδι γίνεται χώρα για το αίσθημά μας. Το κοινό και του καθενός ξεχωριστά.

Και έτσι η Minos – EMI σας συστήνει τη Μάγδα Βαρούχα. Μια φωνή που αγαπήσαμε. Μια τραγουδοποιό που τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μυστικά. Ελάτε στον κόσμο της και σας υποσχόμαστε ότι θα θελήσετε κι εσείς ένα σπίτι σ’ αυτήν τη χώρα.

Μάγδα Βαρούχα – Βιογραφικό Σημείωμα
Η Μάγδα Βαρούχα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1990 λίγο έξω από την Αθήνα. Μεγάλωσε στο Καπανδρίτι και ζει εκεί μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών και πήρε πτυχίο στο marketing.

Στα δεκαπέντε της χρόνια αρχίζει μαθήματα φωνητικής μιας και από πολύ μικρή φαίνεται η «αδυναμία» της στη μουσική.

Το 2010 στο δρόμο της έρχεται ο Αλέξανδρος Χατζής, ο οποίος θα την ξεχωρίσει αμέσως και έτσι θα ξεκινήσει μια υπέροχη συνεργασία και φιλία η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Το καλοκαίρι του 2012 θα βρεθεί στην ίδια σκηνή και με τον Κώστα Χατζή στα πλαίσια μια σειράς συναυλιών, και με τον τρόπο αυτόν, για τη Μάγδα, αρχίζουν όλα. Η μουσική γίνεται ζωή της και η ζωή, μουσική.

Στην δισκογραφία μπήκε επίσημα, κυκλοφορώντας το πρώτο της single, με τίτλο «Όνειρα», σε στίχους και μουσική του Άρη Κλεισούρα.

Έκτοτε έχουν ακολουθήσει ενδιαφέρουσες προσωπικές δουλειές, αλλά και συνεργασίες.

Μερικές από αυτές είναι, το «Άρωμα Ξένων» σε στίχους δικούς της και μουσική Άρη Κλεισούρα. Το «Να ‘ξερα που κοιμάσαι», συμμετοχή στο δίσκο της παραδοσιακότροπης μουσικής ομάδας Έτερον Ημιση.

Και πρόσφατα με τη φωνή της συμμετείχε επίσης στο νέο album που υπογράφει ο Παντελής Κυραμαργιός, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Πόσες Εικόνες».

Έχει εμφανιστεί σε πολλές από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές σε Αθήνα και επαρχία και σημειώνει ιδιαίτερες και πολύ σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής και όχι μόνο.

Σημαντικός σταθμός, είναι η παράσταση με τίτλο «Όνειρα», στο Passport. Η Μάγδα επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο να παρουσιάσει δικά της κομμάτια, μπλεγμένα περίτεχνα με αγαπημένες της επιρροές, σε μια παράσταση που άφησε τις καλύτερες και πιο ζεστές εντυπώσεις. Στη σκηνή και στις ενορχηστρώσεις, τη συνόδεψε η νεοσύστατη μπάντα «Αυλή των θαυμάτων» και τα άτομα στη σκηνή έφτασαν τα δέκα!

Φέτος, μας παρουσιάζεται σε ένα διαφορετικό project, με τίτλο «Χαμηλόφωνα στο Κέντρο» (Faust Bar-Theatre-Arts, Belleville, Royal Patras). Μια παράσταση με τα δικά της τραγούδια από την επικείμενη πρώτη δισκογραφική της δουλειά και άλλα, παλαιότερα και σύγχρονα αγαπημένα, που «φέρνει στα μέτρα της» με τη σύμπραξη του καταξιωμένου Ευριπίδη Ζεμενίδη στις ενορχηστρώσεις / διασκευές. Με μοναδική αφετηρία και πρόθεση την αγάπη για το τραγούδι, σε ένα ταξίδι στο κέντρο της νοσταλγίας παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Η Μάγδα με τους συνεργάτες της, στήνουν ένα ζεστό, σπιτικό πάλκο, σαν το σαλόνι των γονιών μας σε γιορτινή περίσταση, όταν το τραγούδι «φούντωνε» από στόμα σε στόμα και οι καρδιές «γειτόνευαν».

Η Μάγδα Βαρούχα θεωρείται μια από τις πλέον ανερχόμενες γυναικείες φωνές με ιδιαίτερη ζεστή χροιά, περίτεχνα γυρίσματα και έναν χαρακτηριστικό λυγμό στην ερμηνεία της. Γράφει στίχο, μουσική και δηλώνει πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει, ως αγαπημένη, κάποια από τις δύο «ιδιότητές» της.

Ο πρώτος της δίσκος έχει ολοκληρωθεί και ένα-ένα μάς εμφανίζει από το σεντούκι και επίσημα τα κομμάτια που θα εμπεριέχονται σε αυτόν.

Τα τραγούδια της τα «έστησε» με πολλή αγάπη, παρέα με μια ομάδα εξαιρετικών συνθετών / στιχουργών, αλλά και φίλων.

Πλέον ανήκει στην οικογένεια της Minos-Emi, από την οποία κυκλοφορεί το επόμενο τραγούδι της «Ξέρω μια χώρα», σε στίχους του Σταύρου Σταύρου και μουσική του Σταύρου Σιόλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here