Ο μονόλογος του Γιάννη Σολδάτου «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, μουσική Σταύρου Σιόλα και σκηνογραφία Έλλης Λιδωρικιώτη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον ρόλο της Αθηνάς Παναγούλη, κάνει έναρξη στο Θέατρο VAULT την Παρασκευή 12 Μαΐου, και θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακές στις 18:00 έως τις 4 Ιουνίου, για μόνο 10 παραστάσεις.

Το έργο παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Παναγούλη, την κορυφαία μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του, σχολιάζοντας παράλληλα σημαντικότατα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Γιατί τα ερωτήματα δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Γιατί το αδίκημα της επταετίας κρίθηκε στιγμιαίο και όχι διαρκές. Γιατί οι μέρες είναι πονηρές. Γιατί ο χρόνος της ζωής μας τελειώνει. Γιατί όλοι έχουμε ανεξόφλητους λογαριασμούς με παρελθόντα δικά μας ή των γονιών μας. Γιατί οι ήχοι και οι μυρωδιές ακόμα δεν έχουν σβήσει και κάποτε ακούγονται πολύ δυνατοί.

Ποιος μπορεί να μεταφέρει τις πληροφορίες του σκοτεινού παρελθόντος στις μέλλουσες γενιές; Ποιος θα μπορέσει, να οδηγήσει το μέλλον, στη Ελπίδα, για μια δίκαιη κοινωνία;

Εμφανείς είναι ακόμη οι πληγές μιας μνήμης εναργέστατης, που φέρει τα ίχνη των στιγμών όλων των χτύπων, που δόθηκαν στα σώματα και τις ψυχές ανθρώπων, που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ… »
Με το έργο «Αθηνάς Παναγούλη Επιτάφιος» συνεχίζεται το θεατρικό project «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ…», ένα θεατρικό φεστιβάλ μονολόγων, που εγκαινιάστηκε το 2017 στον Πολυχώρο VAULT, με εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Καρατζιά, που φέρνει επί σκηνής μάνες σπουδαίων Ελλήνων.
Για τις ανάγκες του φεστιβάλ, γίνεται ανάθεση σε θεατρικούς συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα θεατρικό project με πρωταγωνίστρια την μάνα ενός σημαντικού, για την ιστορία της Ελλάδας, άνδρα. Μονόλογοι που ξεδιπλώνουν την ζωή αυτών των σπουδαίων ανθρώπων και αποτελούν φόρο τιμής στις γυναίκες, που τους ανέθρεψαν.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει και να προβάλει την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, παντρεύοντας την πείρα των παλαιοτέρων με την ορμή των νέων δημιουργών. Στηρίζει και στηρίζεται στο νεοελληνικό κείμενο και φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας. Τα έργα αυτά έχουν βαθιά κοινωνικοπολιτική χροιά και θίγουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, που εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα. Έχουν έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, απευθύνονται και αφορούν κάθε πολίτη αυτής της χώρας και προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Συντελεστές
Συγγραφέας: Γιάννης Σολδάτος
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Μουσική και τραγούδια, (σε ποίηση Αλ. Παναγούλη): Σταύρος Σιόλας
Σκηνικό – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Κωστής Καπελώνης
Βίντεο: Έλλη Λιδωρικιώτη, Κωστής Καπελώνης
Φωτογραφίες: kzk52 &  Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα παράστασης: Χρήστος Σκυλάκος
Trailer: kzk52 – E.Delido
Πρόγραμμα παράστασης: Εκδόσεις Αιγόκερως
Παραγωγή: VAULT theatre Plus
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

Στον ρόλο της Αθηνάς Παναγούλη: η Μάνια Παπαδημητρίου

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 12 Μαΐου

Ημέρες παραστάσεων:κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

Διάρκεια: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8΄ περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες: τηλ. 213 0356472, 6951832070, 6986604174 (11:00-14:00 & 17:00-21:00)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο Εισιτήριο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμεΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

Προπώληση: viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here