Οι Flitcraft είναι ένα ακουστικό δίδυμο από τα όρη της Μοντάνα και τα παράλια της Αττικής. Τους απαρτίζουν οι Jessica Kilroy και ο Μανώλης Φάμελλος. Με την από καρδιάς συνδρομή μιας ομάδας φίλων μουσικών μεγάλωσαν και έγιναν ορχήστρα…

flitrcraft_famellos_kilroy_2014_10

Η ιστορία τους ξεκινά το 2002 την χρονιά που ο Μ.Φ. επιμελήθηκε την παραγωγή στο THE UGLY AMERICAN του Mark Eitzel (American Music Club). Τότε ο Mark ξεκίνησε να μεταγράφει κάποια από τα τραγούδια του Μανώλη στα αγγλικά ώσπου, μετά από λίγα χρόνια και αρκετά ταξίδια στο San Francisco, ωρίμασε και ολοκληρώθηκε η αναθεωρημένη αγγλιστί εκδοχή τους. Μετά τον Mark η σκυτάλη πέρασε στην Tanya Donelly (Throwing Muses, Breeders, Belly) που επεξεργάστηκε με την σειρά της έναν νέο κύκλο τραγουδιών. (Ο Μανώλης συμμετέχει επίσης ως συνθέτης και στον νέο της δίσκο). Κι έπειτα, το 2011 μπήκε στο κάδρο η μεγαλωμένη στην Μοντάνα Jessica Kilroy στη φωνή της οποίας τα τραγούδια βρήκαν το σώμα και το ταίρι τους.

Το πρώτο, ομώνυμο album των Flitcraft είναι μια συλλογή τραγουδιών για την αγάπη, την απώλεια, τον ρεμβασμό και την επιστροφή, κομμάτια ενός μαγικού δρόμου όπου όσες φορές κι αν επιστρέφουμε πάντα τον ανακαλύπτουμε και μας φανερώνεται από την αρχή.

Αποτελείται από 7 αναθεωρημένα τραγούδια και 4 πρωτότυπες συνθέσεις, δύο από αυτές στηριγμένες σε ποιήματα του William Blake, και ηχογραφήθηκε ως επί το πλείστον στην Γλυφάδα των Αθηνών και στο Trego της Μοντάνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here