Σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει ένα ξεχωριστό τραγούδι. «Ο Λευτέρης» εκφράζει τη λατρεία και εκτίμηση των συντελεστών στην προσωπικότητα, το έργο και τη διαδρομή του κορυφαίου μας στιχουργού, συγγραφέα και δημοσιογράφου Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Πάνω απ’ όλα όμως «Ο Λευτέρης» είναι ένα τραγούδι που αφορά όλους μας. Μιλά για τη φιλία, την συντροφικότητα, την αγάπη που γεννιέται μέσα από ένα στίχο, μια μελωδία, ένα βιβλίο. «Ο Λευτέρης» είναι αφορμή για να στηθεί  ο καμβάς της καθημερινότητας ενός απλού αλλά όχι απλοϊκού ανθρώπου. «Ο Λευτέρης» είναι ο γείτονας, το καρντάσι, το στήριγμα στα δύσκολα αλλά και η γιορτή της ψυχής. Είναι εκείνος που γνωρίζει τα μυστικά, τους πόθους, τα ανομολόγητα. Είναι ο «κολλητός» που ξέρει αλλά δε μιλάει, που χαρίζει απλόχερα τη χαρά αλλά και τη γνώση, που γεμίζει τα ποτήρια στο ξόδεμα της καρδιάς. Και μαζί του ξανοιγόμαστε με όρεξη κέφι και ελπίδα στην περιπέτεια της ζήσης.

Πανέμορφοι οι στίχοι του Νίκου Αναγνωστάκη. Με δεξιοτεχνία, ευρηματικότητα αφοπλιστική αμεσότητα. Αντίστοιχη η μουσική του σπουδαίου Χρήστου Νικολόπουλου, όπως και η ερμηνεία του εξαιρετικού Μανώλη Μητσιά. Ένας προικισμένος τραγουδιστής με ανεπανάληπτη διαδρομή που ξέρει να προσδώσει φώς και πλαστικότητα στις λέξεις υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα με μαεστρία το πάντρεμά τους με τη μελωδία.

Ο «Λευτέρης» και όσα μεστά και με ειλικρίνεια εκφράζει θα μας συντροφεύει παντοτινά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here