Ο Μανώλης Παπούλιας, ο τραγουδοποιός με την μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία, συναντάει δημιουργικά στο στούντιο τους καλούς του φίλους Μουσικόφρονες και μας παρουσιάζει το πρώτο του album, που έχει τίτλο “Η Παράσταση”!

“Η Παράσταση” είναι ένα προσωπικό album που κινείται σε έντεχνο λαϊκό ύφος και αποτελεί ένα αμάλγαμα των μουσικών μονοπατιών που ακολουθεί ο δημιουργός μέσα από τις ζωντανές του εμφανίσεις ως τραγουδοποιός.

Προπομπός και 1ο ραδιοφωνικό single του δίσκου είναι το τραγούδι “Η Μπαϊντούσκα της Θεάς”, μια συνεργασία με την ιδιαίτερα αγαπητή Χριστίνα Μέτσικα, μια ερμηνεύτρια με μεγάλες περγαμηνές και σημαντικές συνεργασίες. Το τραγούδι αντιπροσωπεύει με τον πιο όμορφο τρόπο την αισθητική και το ύφος του δίσκου. Μουσικά είναι μια αέρινη μπαλάντα, που κινείται σε σύγχρονα έντεχνα μονοπάτια και σε καθηλώνει με τις αιθέριες μελωδίες και την γλυκιά ερμηνεία!

Το μουσικό ανθολόγιο της “Παράστασης” δημιουργήθηκε για να μας μαγέψει μελωδικά, με πλούσια μονόπρακτα και εμπνευσμένους διαλόγους, εμπεριέχοντας οκτώ τραγούδια, που χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους καλλιτεχνική αισθητική, οικοδομώντας ένα σύμπαγες και καλαίσθητο έργο! Εμπεριέχει υπέροχες και ενδιαφέρουσες μουσικές στιγμές με ερμηνευτές όπως οι: Κατερίνα Τζώτζου στα τραγούδια “Τα Κούφια Ζάρια” και “Vodka Πορτοκαλί” και τον Κώστα Μπύρο στο “Ρόδο της Αφροδίτης”, ενώ αυτή η όμορφη μουσική ιστορία ολοκληρώνεται με το ομώνυμο ορχηστρικό.

Χορεύω τρέχω μες την βροχή
Μ’ ένα τραγούδι δίχως αρχή
Είμαι λουλούδι δένδρο βουνό
Μα ίσως και να ‘μαι αερικό

Έρωτα πάψε να με γελάς
Να με παιδεύεις να με πονάς
Κλαδεύεις φύλλα απ’ την καρδιά
Για να στολίζεις την μοναξιά

Μικρές νεράιδες σύρτε χορό
Μια μπαϊντούσκα ένα συρτό
Μύρο και δάφνη μες την φωτιά
Να δω του κόσμου την ομορφιά

Έρωτα πάψε να με γελάς
Να με παιδεύεις να με πονάς
Κλαδεύεις φύλλα απ’ την καρδιά
Για να στολίζεις την μοναξιά

Δύο φεγγάρια στον ουρανό
Ένα αστέρι μες το βυθό
Μα ένα δάκρυ κλέβει η αυγή
Να σου το στείλει κάτω στη γή

Έρωτα πάψε να με γελάς
Να με παιδεύεις να με πονάς
Κλαδεύεις φύλλα απ’ την καρδιά
Για να στολίζεις την μοναξιά [Χ2]

——————————————

Μανώλης Παπούλιας Bio
Ο Μανώλης Παπούλιας είναι ιδρυτικό μέλος, συνθέτης και κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος του Ελληνικού ροκ “Μοντάζ”. Μέσα από την πλούσια και επιτυχημένη δισκογραφία τους όλοι αγαπήσαμε τραγούδια όπως το “Τι Κόσμος Είναι Αυτός”, “Σαμοθράκη”, δεν είσαι εδώ”, “Ο Δολοφόνος”, “Αλλάζω τα χρώματα” και έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην εναλλακτική ροκ Ελληνική μουσική σκηνή. Συνεχίζει ακούραστα την μουσική δημιουργία και είναι ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων ‘’Τα Αερικά Του βάλτου’’ και “Μουσικόφρονες”, με τα οποία παρουσιάζει δικά του προσωπικά, αλλά και διασκευασμένα τραγούδια από την δισκογραφία των Μοντάζ. Συνεργάζεται ως session κιθαρίστας σε δισκογραφικές παραγωγές, ενώ ως τραγουδοποιός εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους. Έχει επίσης συνεργασίες με θεατρικές ομάδες για τις οποίες έγραψε μουσική. Έχει κυκλοφορήσει ψηφιακά το instrumental album “Μπλουζοπαρμένα μου Χαμπέτια” και τα digital single “Πότε”, προς υποστήριξη του συλλόγου ΑΜΕΑ “Παιδικά Όνειρα” και “Αλλάζω Tα Χρώματα” καθώς και την συλλογή ποιημάτων “Μια Ανάσα Άσυλο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here