«Παραπατώντας στου Λονδίνου τα στενά, βλέπουν τα μάτια μου τη νύχτα μεσημέρι
Όλες οι γλώσσες που ενώθηκαν σε μιά, κανείς δεν νοιάζεται αν ζεις ή αν πεθαίνεις.
Πάνω στα δίπατα με πνίγει ο καπνός, από την τσέπη του μπουφάν μου ξαναβγάζω
Το ραδιόφωνο παλιό με ακουστικό πιάνω ελληνικό σταθμό για να ανασάνω….»

Στις 13 Απριλίου έκλεισαν 5 χρόνια από την ημέρα που ο Μάνος Ξυδούς έφυγε από κοντά μας. Είναι η μέρα που «Με τα μάτια των τσιγγάνων» θα τιμήσουμε ραδιοφωνικά την καταλυτική συμμετοχή του με τους στίχους του αλλά και με την ιδιαίτερη και συγκινητική φωνή του που θα μας ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο. Καταλυτική η συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου στο τραγούδι, που με την μοναδική χροιά της και το πάθος της φωνής της, σφραγίζει την μαγευτική μουσική του Ηλία Μακρίδη.

xydous_2015_04_001

Το τραγούδι «Με τα μάτια των τσιγγάνων» ηχογραφήθηκε κάποια χρόνια πριν, ζωντανά!  Ο Ηλίας έπαιζε πιάνο και ο Μάνος τραγουδούσε τα λόγια του, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα demo, απλά για να υπάρχει. Είναι αυτή η ιδιαίτερη στιγμή που παρουσιάζεται μέσα από αυτό το κομμάτι, με την προσθήκη της Φωτεινής Βελεσιώτου φέτος, σε ένα ρεφραίν που κυριαρχεί το μπουζούκι του εξαίρετου μουσικού Βαγγέλη Μαχαίρα.

velesiotou_2015_03_001

Το τραγούδι «Με τα μάτια των τσιγγάνων» είναι το δεύτερο single από τον επερχόμενο δίσκο του Ηλία Μακρίδη που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο “…Όταν έκανα ευχές”.

Το πρώτο single με τίτλο «Ανθίζουν τ’ άστρα» που ερμηνεύει ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 και έχει ήδη αγαπηθεί πολύ.

Ο Ηλίας Μακρίδης, μετα το «Βγες στο μπαλκόνι να δεις», το «Μ’ όποια να ‘ναι», το «Ακόμα κι αν λείπεις είσαι μαζί μου» ξετυλίγει για άλλη μια φορά  το μουσικό και συνθετικό του ταλέντο, μαγεύοντάς μας με τα καινούργια του τραγούδια που ικανοποιούν και το πιο απαιτητικό ακροατήριο.

Ακούστε το και αγαπήστε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here