Η Μαρία Κοτρότσου, ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Συνθέτις και πιανίστα, αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη περίπτωση στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Οι συνθέσεις της βαδίζουν στα χνάρια του ρομαντικού ευρωπαϊκού μινιμαλισμού και μέσα από το πιάνο, το συνθεσάιζερ και το ορχηστρικό της σύνολο, γεννιούνται γοητευτικά, ονειρικά ηχοτοπία.

kotrotsou_maria_2018_10_001

Η Μαρία δημιούργησε και “βάφτισε”, άλλωστε, το μουσικό genre που ακούει στο όνομα “instelect”, ή αλλιώς το προϊόν της ιδανικής συνύπαρξης ηλεκτρονικών ήχων και ακουστικών οργάνων. Ο ηχητικός πλούτος των συνθέσεών της γεννά κινηματογραφικά τοπία: ο ακροατής αρκεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική της ως όχημα για να συμμετέχει σε μια εμπειρία ήχων και συναισθημάτων που θα τον ταξιδέψουν και θα τον συγκινήσουν αισθητικά.

Το “Nostalgia” είναι το νέο single της Μαρίας, ένα ορχηστρικό, traditional pop κομμάτι από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Silence” (κυκλοφόρησε το 2017), που στη συνέχεια μετέτρεψε σε τραγούδι-ντουέτο, σε στίχους της αμερικανίδας Daniela Stubbs Levi. Ερμηνεύουν η Ελβετίδα Joana Desfosses και ο Γερμανοαμερικανός Lukas Gauntt. To ντουέτο συνοδεύεται από πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο και μπάσο κλαρινέτο.

Πιάνο: Μαρία Κοτρότσου
Βιολί: Gabriele Dello Preite
Βιολοντσέλο: Alfredo Mola
Φλάουτο: Paolo Vignaroli
Μπάσο κλαρινέτο: Βασίλης Μπράτος

H Joana Desfosses γεννήθηκε στη Γενεύη από γονείς ηθοποιούς. Η ίδια, τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτις, σπούδασε λυρικό τραγούδι και μοντέρνο (τζαζ). Έχει βραβευθεί ως καλύτερη ερμηνεύτρια
και για καλύτερο τραγούδι, ενώ άρθρα για την καλλιτεχνική της πορεία έχουν δημοσιευθεί στη Le Monde, το περιοδικό Elle και άλλα γνωστά μέσα ενημέρωσης.

Ο Lukas Gauntt γεννήθηκε στη Γερμανία από Αμερικανούς γονείς και τραγουδιστές.
Τραγουδιστής και στιχουργός ο ίδιος, έχει σπουδάσει μοντέρνο τραγούδι στη Γερμανία κι έχει συμπράξει σε πολλές συναυλίες με μουσικά σύνολα διαφορετικού μουσικού ύφους. Παίζει τρία μουσικά όργανα: καχόν, κιθάρα και ουκουλέλε (γιουκαλίλι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here