«Διάβασα κάπου μια ιστορία. Ήταν λέει ένας παππούς που έφυγε από τη ζωή στα βαθιά του γεράματα. Λίγο αργότερα οι νοσοκόμες που τον φρόντιζαν ανακάλυψαν μια σειρά από ποιήματα που ο ίδιος είχε γράψει. Σε ένα από αυτά απευθυνόταν στις νοσοκόμες λέγοντας με ελεύθερα λόγια:

“Εσείς τώρα θα βλέπετε έναν ιδιότροπο γέρο. Κάποιον που δεν είναι ιδιαίτερα σοφός. Που χάνει τα πράγματά του. Που λερώνεται με το φαγητό του. Θα σας πω ποιος είμαι, καθώς στέκομαι εδώ τόσο ακίνητος. Δεν είμαι παρά ένα δεκάχρονο παιδί. Με έναν πατέρα και μητέρα. Και αδερφούς και αδερφές που αλληλοαγαπιόμαστε. Ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, με φτερά στα πόδια. Που ονειρεύεται να βρει την αγάπη.”

fafouti_2015_01_001

Το ποίημα δεν είχε καν φτάσει στη μέση του και όμως είχε χωρέσει μέσα σε αυτούς τους στίχους μια από τις πιο συγκινητικές εικόνες που θα μπορούσα να φανταστώ. Την εικόνα ενός παππού με την καρδιά ενός μικρού παιδιού.

Φτάνοντας στο τέλος, είχα καταλάβει πως το ποίημα έλεγε το πιο απλό και ουσιαστικό πράγμα στον κόσμο: Ότι κανείς δε μπορεί να μας πάρει αυτό που είμαστε στα αλήθεια.

Λίγο καιρό μετά ανακάλυψα πως η ιστορία αυτή δεν ήταν αληθινή. Το ποίημα υπήρχε όμως. Και το “Papa I’ll fly” είχε ήδη γεννηθεί.

Δεν έχει να κάνει ούτε με τραγούδια που έχω γράψει στο παρελθόν, ούτε με τα τραγούδια που θα γράψω στο μέλλον. Το “Papa I’ll fly” είναι απλά ένα τραγούδι που εμφανίστηκε από το πουθενά, που μας γέμισε όλους χαρά και συγκίνηση και θελήσαμε να το αφήσουμε ελεύθερο να πετάξει με τη Musou Records. Είναι τα λόγια του παππού αυτού στους γονείς του. Είναι η δροσιά, ο ενθουσιασμός και τα φτερά που έχει στην καρδιά του. Το τραγούδησα μαζί με δύο από τους πιο αγαπημένους μου φίλους, τον Στάθη Δράκο και τη Μαρία Καρέτσου και αποφασίσαμε πως δεν θα το πούμε “single”. Γιατί αυτό το τραγούδι στην πραγματικότητα δεν είναι ένα single, αλλά μια ευχή. Μια ευχή για τη χρονιά που έρχεται. Και που μας καλεί όλους να κάνουμε το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Να μην αφήσουμε ποτέ κανέναν να κλέψει την αλήθεια μας.

Καλή χρονιά να έχουμε. Υγεία και αγάπη να πλημμυρίζουν τη ζωή μας.»

Μουσική – Στίχοι – Παραγωγή: Μαριέττα Φαφούτη
Τραγούδι: Μαριέττα Φαφούτη, Ευστάθιος Δράκος, Μαρία Καρέτσου
Μίξη – Master: Θοδωρής Ζευκιλής
Ηχογράφηση: Musou Studios

Μαντολίνο: Μαρία Καρέτσου
Κιθάρες – Μπάσο: Δημήτρης Σιάμπος
Ντραμς: Κώστας Χαλιώτης
Τρομπέτα: Βαγγέλης Κατσαρέλης
Πλήκτρα – Programming: Μαριέττα Φαφούτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here